Şehit

Bir Müslüman için varılabilecek en güzel mertebe şehitliktir herhalde. Müslüman, şehit olarak, Allah rızasının hayatından bile önemli olduğunu somut bir şekilde göstermiş olur. Buradaki en önemli nokta kişinin Allah rızası için ölmesi. Şehitliğin sonucu Allah’ın dininin yayılması ya da korunması olmalı. Kuran’da şehit olmakla ilgili en çarpıcı ayetlerden biri şudur: Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah’ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler. (3/169, 170)


Gerçek anlamda müslüman olamayan birine bu olay korkunç gelebilir. Bu da hayatına müslümanlığı tam yerleştiremediği anlamına gelir bence. Kendi adıma bir düşünecek olursam, ben ne kadar hazırım bilmiyorum, çünkü bu gibi olaylar ahkam kesmekle olmaz, vakti gelince belli olur. Şu an için hayatımızda böyle bir sınav yok. Olsaydı eğer büyük bir sınav olurdu.

Günümüz çağında, Allah rızası için mücadele yolu çok değişti. Kafirler/ateistler üzerimize silahla gelmiyor, bizi yurdumuzdan çıkarmıyor, bize işkence yapmıyor. Onun yerine kitaplar yazıyorlar, tartışma programlarına katılıyor, müslümanlığı kötülüyorlar. Onlarla artık savaşımız tartışma yoluyla, hatalarını göstermekle, ve müslümanlığın gerçekte ne kadar akılcı olduğunu, akıl-ilim ve Allah ilişkisini ortaya koymakla oluyor. Savaş artık bilgi ortamında oluyor.

Yazar : Özgür

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website