Hesap Gününü Unutanlar

Allah’a varılacağını unutmak, Allah’ın mesajını unutmak, hesap gününü unutmak, ahirete kavuşulacağını unutmak, Kuran’da sürekli kınanır:

 

Şöyle denilir: “Unutuyoruz sizi bugün! Tıpkı sizin, bugününüze kavuşmayı unuttuğunuz gibi. İşte böyle! Sığınağınız ateştir; hiçbir yardımcınız da olmayacaktır.”

Bunun sebebi şudur: “Siz, Allah’ın ayetlerini eğlence aracı yaptınız, dünya hayatı sizi aldattı. Bugün ateşten çıkarılmayacaklar, özür dilemeleri de kabul edilmeyecek.”
Casiye 34-35

 

Müminler gerçek hayatın ahiret olduğunu bilirler, kendilerini, ne vakit sonlanacağı belli olmayan geçici dünya hayatına değil, Allah yoluna adarlar. Böylece Allah rızası için çalışmış olurlar. Allah katında yakınlığa vesile ararlar. Allah’ın kendilerini sevmelerini ve günahlarını bağışlamalarını umarlar. Allah’ın lütfundan vereceği cenneti arzularlar.

 

“Kim mesajımdan yüz çevirirse sıkıntılarla dolu bir hayata mahkum olur. Diriliş günü de onu kör olarak meydana çıkarırız.”

O der ki: “Rabbim, beni neden kör haşrettin, ben gören biri idim?”

Allah buyurur: “Ayetlerimiz sana geldiğinde sen böyle unutmuştun; bugün de sen aynı şekilde unutuluyorsun.”
Ta-Ha 124-126

 

Süregelen hatalarımızdan biridir Allah’ın huzuruna çıkılacağını unutmak. Hesap gününü unutmak. Cehennem azabını umursamamak. Sanki cennete gideceğimiz kesinmiş gibi kaygısız yaşamak.

İnsanlar dünya hayatında pek çok saçma şey için kaygılanırken, sonsuz hayatların belirleneceği din günü için kaygılanmazlar. Ne var ki, bu kaygısızlığın bedelini çok ağır ödeyeceklerdir:

 

Secde Suresi
14. “Bu gününüzü unutmuş olmanın karşılığını tadın. Kuşkusuz, biz de sizi unuttuk. Yaptıklarınıza karşılık o uzun süreli azabı tadın!”

Araf
51. Onlar kendi dinlerini eğlence ve oyun haline getirdiler, iğreti hayat onları aldattı. Onlar bugüne kavuşacaklarını unutmuşlardı. Ayetlerimize karşı direniyorlardı. Bugün de biz onları unutuyoruz.

Sad
26. Ey Davûd, seni yeryüzünde bir halife yaptık. Artık insanlar arasında hakla hükmet; geçici hevese uyma ki, seni Allah yolundan saptırmasın. Allah yolundan sapanlar için, hesap gününü unutmuş olmaları yüzünden şiddetli bir azap vardır.

 

Allah, dünyadayken kendisini unutanları ahirette unutacak. Ahirette, adeta onları unutmuş, yoklarmış gibi davranacak. Onların azap çekmeleri, yardım istemeleri, özür dilemeleri Allah için hiçbir şey ifade etmeyecek.

Şu an yapmamız gereken şey; şeytan yerine Allah’a teslim olmayı seçmek, hesaba çekileceğimizi, Allah’ımızı, ahiretimizi, yaşam amacımızı, O’nun desteği ve izniyle bir gün bile unutmadan yaşayabilmek.


About the Author
Author

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website