Anne Adayları İçin Eşsiz Fakat Zor Bir Dua

 

Hz. Meryem… Kadınlığın ve iffetin iftihar abidesi.

İmran’in karısı, Hz. Meryem’in annesi…İmanın zirvesinde, adanan ve adayan bir anne.

Hz. Meryem henüz yeryüzü sahnesine teşrif etmemişti ama daha annesinin karnındayken bizzat annesi tarafından Allah’a adanmıştı. Annesinin öyle derin bir imanı vardı ki, zira Allah’ı razı etmek için bebeğini adaması ve belkide bize teslimiyet ve samimiyet dersi verircesine bir tavır sergilemesi ancak ruhun seçkinligini haykırır işiten kulaklara, gören gönüllere. Çünkü çocukların imtihan olduğunu yine Allah bildirmektedir bizlere.

 

İmran’ın karısı demişti ki: “Rabbim, karnımdaki (bebeği) tamamıyla sana adadım, adağımı kabul buyur. Sen İşitensin, Bilensin.”
(Ali İmran Suresi 35)

 

Annesi tarafından Allah’a adanmış kadınlığın iftihar abidesi Hz. Meryem insanlığın ve peygamberliğin iftihar abidesi Hz. İsa’yı dünyaya getirecek olan anneydi. Rabbi Meryem’i güzel bir bitki gibi gözetip büyütmüş ve katından bir mucize olarak Hz. İsa’yı dünyaya getirmesine vesile kılmıştı.

 

Allah, onu güzel bir kabulle kabul etti ve onu güzel bir bitki gibi besleyip büyüttü. Onu, Zekeriyya’nın korumasına verdi. Zekeriyya, mihrapta onun yanına her girdiğinde, orada bir rızık bulur ve sorardı: “Meryem, bu sana nereden?” Meryem de “Bu, Allah katındandır; çünkü Allah dilediğini hesapsızca rızıklandırır.” derdi.
(Al-i İmran Suresi 37)

“Hani melekler: ‘Meryem, şüphesiz Allah seni seçti, seni arındırdı ve alemlerin kadınlarına üstün kıldı’ demişti.”
(Al-i İmran Suresi 42)

 

Kur’an-ı Kerim ayetlerinin bizlere örnek kıldığı bu eşsiz adanmışlığın tüm anne adaylarına güzel bir örnek teşkil etmesi gerekir. Bir annenin evladı için isteyeceği şey hem dünya hem de ahiret saadetidir. Eğer ki bir anne adayı gönülden Rabbine yönelip taşıdığı bebeğini Rabbine adarsa belki de Rabbi ona yeni Meryemler ihsan edecektir. O Meryemler ki Allah’in bizzat hitabina muhatap, imtihani karsinda sabirli, o Meryemler ki Allah’a teslim olmuş; cesur, o Meryemler ki nice İsa’lar dünyaya getiren…


About the Author
Author

Leave a reply

Name (required)

Website