Adaletin Uçan Tekmeleri Konuşursa..

Geçmişte olduğunu gibi günümüzde yaşanan adaletsizliklere “oh iyi oldu, siz göreceksiz!” şeklinde yaklaşmamalıyız, toplumu kışkırtmamalıyız. Sabretmeliyiz.

 

Bakara/194:
Hürmetli ay, hürmetli aya karşılıktır ve hürmetler de karşılıklıdır. O halde, size tecavüz edene, onun size saldırdığı gibi siz de saldırın. Allah’tan sakının ve Allah’ın takva sahipleriyle beraber olduğunu bilin.

Nahl/88:
İnkâr eden ve insanları Allah’ın yolundan alıkoyanların, yapmakta oldukları bozgunculuklarına karşılık azaplarının üstüne azap ekleriz.


Bu ayet haksız şiddetin “biz gücüz, biz seçilmişiz istediğimizi yaparız anlayışı” toplumsal isyanın yayılmasında nasıl artacağını bize gösterir anladığım kadarı ile bunun getirisi de büyük olur.

Elbette karşı taraf küfür eder, hakaret ederse bizde çıkıp küfür etmeyiz bazı görevliler gibi (!) Çünkü iman ile küfür (pis davranışlar) bizlere yasaktır. Bizlere sabredin deniyor peki ne zaman sabredeceğiz de onları küfürleri ile baş başa malup ve aciz bir halde bırakacağız? Sabır ölünce mi edilir hayattayken mi?

 

Bakara/11:
Bunlara, “Yeryüzünde fesat çıkarmayın” denildiğinde, “Biz ancak ıslah edicileriz!” derler.

Bakara/12:
İyi bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir. Fakat farkında değillerdir.

Bakara/13:
Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.

 

Adaletsiz ve imansız bir toplum koruyuculuğu mümkün olmayacaktır Allah’tan korkmak ve kitabına uymaktır asıl koruyuculuk öyle yazıyor. Ancak adaleti bomba atana, bomba ile, silah sıkana silah ile. Böylece hem adalet sağlanır hem de masum insanlar daha az zarar görür (mantığa da uygun). Ama merhamet gösterirlerse şimdi olduğu gibi çocuklar varsa (onlar için) çok daha iyi olur Allah’ın izni ile böylece herkes kimin ne olduğunu daha iyi görür gerçek zalimler ortaya daha net çıkar.

Ama gelelim görelim ki pankart açana, yumurta atana o saygı ve merhamet yok. Görevliler tekme tokat dalıyorlar bu nasıl adalet? Konuşan polise tokat atan vekil de buna örnektir. Nerede sabır? Maden haklısın, kitaba uy ve sabır et bekle. Sabır ediyoruz ve umuyoruz ki daha adaletli ve kalkınmış bir ülke olur Türkiyemiz. Toplumun bütün hasta ve terör yanlısı zalim insanlarını çıkıp vekil yapmasınlar ki bize tedavi yapacak doktor kalsın. Sabır.

 

A’raf/86:
İman edenleri Allah’ın yolundan alıkoyarak ve o yolun bozulmasını arzulayarak tehdit ile her caddenin başında pusu kurup oturmayın. Azınlık iken Allah’ın sizi çoğalttığını hatırlayın. Bozguncuların sonunun ne olduğuna da bir bakın!

 

Uygulanan adaletsizliğe güçsüze uygulanan adalet anlayışı her şey şahit oldu ve olacak Allah’ın izni ile her şey daha iyi gelir. İşte o zaman Allah’ın emrine boyun eğmeyip, cizye vermeyen vergi kaçakçılarının, elektrik kaçakçılarının da hesabı görülür ve biz masumların hakkı daha fazla yenmez. Elbette vergi kaçakçısı diye kafasına bomba atılmaz ancak yaşanan bu rezillik Türk askerlerine yapılacak zalim misillemelere umarız ki başlık edilmez. Hırsızları ihbar etmeliyiz, adaletin elektiği kesemediği bir köy var uzakta ama hangisi diye bulunamayan, o mahalleye giremediği ülkede adaletten mi söz ediyorlar? Yoksa haksız yere mallardan yeme mi söz konusudur?

 

Mümtehine/9:
Allah, sizi ancak, sizinle din konusunda savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için destek verenleri dost edinmekten men eder. Kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website