İslam’ı Kuran-ı Kerim’den Yaşamak…

Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler. Onlar mü’minlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah’ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.
(MAİDE 54)

 

Bir dini merak ediyorsunuz ve araştırmak istiyorsunuz nereden başlarsınız? Diğer dinleri bilmem ama İslamiyeti, Hıristiyanlığı ve Yahudiliği önce Kitaplarını okuyarak öğrenmek istersiniz. Okuduklarınız size mantıklı gelirse o dine geçersiniz ve çevrenizde o dine mensup insanlar yoksa o kitabı rehber edinirsiniz.

Yukarıda yazan ayet bir çok dini sitede ‘Allah (cc) Türkleri kastediyor’ şeklinde lanse edilmekte. Bir dönem için doğru olabilir ancak bu sadece 1 kere yaşanacak diye bir kaide yok. Eğer dinimize sahip çıkmazsak Araplara yollandığı söylenen bu ayet bizim için de tecelli edebilir.

Öncelikle Türkler Cihad sancağını nasıl taşımış bunu irdelememiz gerekiyor. O dönemde Araplar Emevi ve Abbasi devletlerinin yüce dinimizi siyasetlerine uydurmaya çalışmaları yüzünden Kuran-ı Kerim’den uzaklaşmış, yalan hadis uyduranlar ve bunu yayanların da sayesinde ve cahil insanların da hurafelere, hocalara, adetlere itibar etmesi yüzünden gerçek İslam’dan uzaklaşmışlardı. Ve sonra bir mucize  yaşandı Türkler Arapları savaşta yenmelerine rağmen İslamiyet’e grup grup geçmeye başladı Nasr suresinde anlatıldığı gibi… Dünya tarihinde başka bir örneğinin olduğunu da sanmıyorum.

Vel hasıl Türkler İslam’ı Kuran’dan öğrendi ve büyük bir medeniyet yaşadı, yaşattı. Sonraları hurafe ve yalan hadislerle dayatılan din bize de sıçradı ve virüs gibi yayıldı. O kadar badire sonunda geldiğimiz nokta burası; insanlar Kuran’dan uzak bir din yaşamaktalar. ve siz bu satırları okurken batılı araştırıyor, geliştiriyor ve bulduklarını Kuran’da görünce Allah’ın dinine geçmeye başlıyor. İnşallah hızlanarak da devam eder bu süreç.

Gaybı ve Doğruyu Allah(cc) bilir ancak ileriye dönük tahmin de bulunmanın bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum, kesin bu böyle olacak demiyorum, sadece Allah’ın bahşettiği beyni emri dorultusunda düşünmek için kullanmaya çalışıyorum. İleride Batı’da bazı ülkeler hurafelerden uzak gerçek İslam’ı yaşarlarsa hiç şaşırtıcı gelmesin. İslam’ın güneşi yakında batıdan doğabilir ve İnşallah tüm Dünya Kuran-ı Kerim’le yönetilir.

 


About the Author
Author

Baybora

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website