ATASÖZÜNDEKİ İMAM GİBİ OLMAYALIM

Türk halkının bazı konulardaki atasözleri öylesine güzel oluyor ki adeta herşeyi özetliyor.Başka söze gerek kalmıyor.İşte onlardan biri;imamın dediğini yap ,yaptığını yapma.
İnsanlara dini anlatan herkese örnek olması gereken bir söz.Çünkü insanlar çoğu zaman böyle bir hataya düşebiliyorlar.Karşısındakine dinle ilgili bir şey anlatan herkesin kendine çok dikkat etmesi gerekir.Öğüt almakta direnen ve zorlanan her insan kendisine bu öğütleri verende açık arar.Siz hiç dini anlattığınız birinin ertesi günü namaza başladığını gördünüz mü? Hiç kimse öğüt almaktan hoşlanmaz,bunu dile getirmesede maalesef böyledir.
Başkasına Allah`ın imtihanından söz ederken ,bu imtihan başımıza geldiğinde acaba biz ne yapıyoruz?Bu bizim için bir imtahan mıdır diyoruz yoksa buda nerden çıktı deyip hayıflanıp üzülüyormuyuz,Allah`ın rahmetinden ümidimizi kesiyormuyuz.Allah ki Kuran`da Bakara 155 te “Andolsun ki sizi korku ,açlık,mallardan,canlardan ve ürünlerden eksiltmeyle imtahan edeceğiz.Sabredenlere müjde ver.”der.
Başımıza gelen belaya nasıl tepki verdiğimiz,dini anlattığımız kişiler tarafından da izlenmektedir( ki tabii asıl önemli olan Allah`ın izlemesidir.)Kendimiz Kuran`ı anlatıyorsak,bizde Allah`ın istediği gibi olmalıyız.Yoksa o atasözündeki imam gibi oluruz,kimse bizim dediklerimizi ciddiye almaz.

Yazar : A.Ceylan

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website