TELEVİZYON’DA UYDURMA PEYGAMBER ANLATISI

 

Adam kalkmış televizyonda anlatıyor. Sanırsınız ki peygamberin yaveri idi. Hep onunla idi ve her şeye şahit oldu. Öyle ince detaylar anlatıyor ki peygamberimiz şunu yapmıştı, bunu yapmıştı diyerek. Aslında anlattıkları masaldır, uydurmadır, gerçek dışıdır. Mahşer günü Peygamberlerin sorgu esnasında ŞAHİT olarak gönderileceğini söylüyor Allah. Peki ahirette Peygamberimiz gelip de: “Yoo ben böyle bir söz söylemedim”. Ya da: “Yoo ben böyle bir hareket ve davranışta bulunmadım derse ne yapacak bu MASAlcılar?”

Peygamberimiz kendi hayatı ile ilgili bir KİTAP yazıp bırakmamış ki. Ya da yanındakiler kayıt yapıp peygamberimizin hayatını yazmamış ki. Peki ne olmuş? Bir kıyamet Rivayet ve söylenti gelmiş ve Peygamberimizin ölümünden yaklaşık 200 yıl sonra toplanmış. Peki o 200 yılda ne oldu? Ayrıca peygamberimizin hayatı bilinmesi istense idi Kendisi yaşıyorken hayatı yazılmaz mı idi diye düşünmeden bu gün Müslümanların çoğuna önüne bir de KUTSAllık verme adına Kudsi hadis eklemeleri yapılarak sunulmuştur. Bir çok saf ve temiz vatandaşımızda bunları gerçek sanmakta ve bir de televizyonlarda gerçek diye anlatılmaktadır.

Tek DOĞRU SÖZLÜ Allah’tır ve anlatısı Kuran’dır. Kuran ayetlerini kainat ayetleri ile eşleştirmeyen Müslümanlar bu uydurmalar yüzünden gerçek DİNi değil hayal ve uydurma bir DİN in etkisi altında yaşamaktadırlar.

Yani Yaşanan DİN ve hayallerdeki DİN ile gerçek DİNin zerre kadar alakası yoktur. Bize de O dini öğrettiler gençliğimizde, Kuran’ı okuyup anlamaya çalışana ve asıl gerçekleri görene kadar. Hala da o uydurma din yaşanıyor. Ya Kuran’dan haberi olmayanlar ne yapacak? Hristiyanlar, Museviler, Ruslar, Çinliler, Kuran’ı okuduğu halde uydurma rivayetlerin doğru olduğunu sanan ve hayatını o uydurma dine göre yaşayan müslümanları da katarsak inanın Dünya açısından gerçekten çok kötü bir dönemden geçiyoruz

Peki ne yapacağız? DİN diyerek Kuran haricinde konuşanlara itibar etmeyeceğiz. Kuran’ı değil masalları ve rivayetleri anlatıyorsa kafamızı çevireceğiz ve de uyaracağız ki açıp Kuran’ı okusun anlamaya ve anlatmaya çalışsın. Peki yanlış mealleri nasıl anlıyacağız?

Bir çeviri şayet Allah’ın sünnetinin dışına çıkan bir tarif yapıyorsa dur demelisiniz. Allah’ın sünnetinde asla değişim olmaz demelisiniz. Yani ölçümüz Allah’ın hüsnasına ve sünnetine uygun olmalı. Şayet değilse bir sorun vardır. Ya meal yanlış ya da çeviri anlaşılamamış ki bunun sebebi uydurma rivayetlerdir.


About the Author
Author

metafizik199

Comments (10)
Leave a reply

Name (required)

Website