İNSAN ÖZGÜRDÜR

Sınava çalışmama özgürlüğünüz vardır, kötü not almaya razıysanız.

Yalan söyleme özgürlüğünüz vardır, insanların size güvenmemesine razıysanız.

Hırsızlık yapma özgürlüğünüz vardır, hapse girmeye razıysanız.

Kötülükleri açıkta veya gizliden yapmakta özgürsünüz, yanlış yaparken kendinize yakıştırabiliyorsanız; iç huzurunuzu, tutarlılığınıza olan güveni ve kendinize saygınızı kaybetmeye razıysanız.

Allah her şeyi gördüğüne göre, insanlar görmese de yapılan kötülüklerin karşılığını Allah bu dünyada da verecektir. Gizliden veya açıktan kötülük yapma özgürlüğünüz vardır, eğer başınıza Allah’tan bir karşılık olarak kötülük gelmesine razıysanız. Bir daha aynı mutsuz sonuçları yaşamaya razıysanız, hatalarınızdan ders almama özgürlüğünüz de vardır.

Allah’ın her şeyi bildiğini, gördüğünü ve karşılık vereceğini umursamama özgürlüğünüz vardır, huzursuzluklar ve mutsuzluklar yaşayıp nedenini bulamamaya razıysanız.

Dünyadaki haksızlıklara ve zulümlere kızmamaya razıysanız,

İnsanlar size haksızlık yaptığında karşılık vermeye gücünüzün yetmemesine razıysanız,

İyilik ve kötülük yapanların aynı kefede değerlendirilmesine razıysanız,

Allah’ın her şeyi bildiğini, gördüğünü ve karşılık vereceğini umursamama özgürlüğünüz vardır.

Çözümsüz görünen sorunlarınızda her şeye gücü yetene başvurmamaya razıysanız, Allah’a dua etmemekte ve ümitsizliğe düşmekte özgürsünüz. Yanlış çözümler ve tedavi yöntemlerine razıysanız, Allah’ın gerçekten ne dediğini umursamama özgürlüğünüz vardır.

Allah’ın her davranışınızın hesabını soracağını umursamamaya razıysanız, istediğinize inanmak ve istediğiniz gibi yaşamakta özgürsünüz.

Özgürsünüz! İyi olmak ve kötü olmak tercihleri arasında…

Özgürsünüz! Anlık çıkarlar için uzun vadede üzüntü yaşamak; ya da Emek verirken de huzurlu olup, uzun vadede de mutlu olmak tercihleri arasında…

Var olan kuralları kabul etmemeniz yaşayacağınız sonuçları değiştirmeyecektir. Deve kuşu gibi gözleri kuma batıracak ama yine de dışarıdaki felaketleri yaşayacaksınız. Gözleri açmak gelecek felaketlerden uzaklaşabilmek için bir fırsattır sadece, iyilik için çalışana ve yüzleşme cesaretini gösterebilene…

 

Petek Furkan


About the Author
Author

petekx

Leave a reply

Name (required)

Website