İslamda barış, savaştan önce temin edilir

3 – Âl-i İmrân 54:”Onlar PLAN yaptılar; Allah da PLAN yaptı. Allah, PLANLAYANLARIN en hayırlısıdır.”

 

“şeytanın ateşini söndürün, etkinlik düzenleyin sosyal medyada katılım sağlayın ve medyayı da davet edin haber olsun ben şuan bunu yapamıyorum çünkü”

11 Eylül’ü dinlerin kutsal kitaplarını sergileme ve çiçekler ile süsleme günü yapalım, bazı fitnecilerin savaş isteklerine karşı amerikan ordusuna asker katma planlarına karşı! Düşmanı en güzel yolla savalım. Bunu sadece ALLAH’ın emri için yapabiliriz bunu dünyaya gösterip kendi içlerindeki kincileri dışlamalarını sağlayabiliriz:

 

41 – FUSSİLET – 34: Hasene (iyilik) ve seyyie (kötülük), müsavi (eşit) değildir. (Kötülüğü) en güzel şekilde karşıla. O zaman seninle arasında düşmanlık olan kişi, samimi bir dost gibi olur.

41 – FUSSİLET – 36: Ona (kötülüğü iyilikle karşılama hasletine), sabredenlerden ve hazzul azîm (en büyük haz) sahiplerinden başkası ulaştırılmaz.

5 – MAİDE – 8: Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı, teslim olmayı dileyenler)! Allah için kavvâmîn olun (hakkı ayakta tutun)! Adaletli şâhidler olun! Ve bir topluluğa karşı duyduğunuz kin, sizi adaletten saptırmasın. Adil davranın! O takvaya en yakın olandır. Allah’a karşı takva sahibi olun. Muhakkak ki Allah, yaptıklarınızdan haberdar olandır.

6 – En’am – 108: Allah’tan başkasına dua edenlere sövmeyin, aksi halde ilimleri olmadan, haddi aşarak Allah’a söverler. İşte böyle bütün ümmetlere amellerini süsledik. Sonra dönüşleri Rab’lerinedir. O zaman, yapmış oldukları şeyleri, onlara haber verecek.

 

2 – BAKARA -153: Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir.

 

ALLAH’ın tüm ayetlerine tam olarak uyun..


About the Author
Author

Gokhan_X1

Leave a reply

Name (required)

Website