Kuran-ı Kerim ve Arkeoloji : Mezopotamya

KURAN VE ARKEOLOJİ -MEZOPOTAMYA

Mezopotamya yine kan gölü ? Hem de her zamankinden daha fazla ?

Ben hep merak etmişimdir neden bu diyarlar hep karışık,neden hep kan revan içinde,nedir bu toprakların özelliği ?

Ne zaman ki Arkeoloji araştırmalarımı Kuran’la paralel yürütmeye başladım,bütün sorularımın da cevabı peşi sıra gelmeye başladı…

İnsanlık tarihi,Medeniyetler tarihi,Peygamberler tarihi bu topraklar da fışkırıyor,kısacası insanlara ışık tutacak tüm bilgiler,değerler bu topraklar da yatıyor.Neden Allah ısrarla hep eski kavimleri araştırın,gezin bulundukları yerleri,ibret alın demekte şimdi anlıyorum.O kavimlerdi Allah’ın nurunu söndürmeye çalışanlar,hakikatin sesini susturmaya çalışanlar,insanları köleleştirenler.Ne zaman bu coğrafyada bir fidan yeşerse hemen sökmeye çalıştı şeytanın hizmetkarları.

Mezopotamya yıllardır yağmalanıyor,topraktan çıkan her şey kaçırılıyor,neden biliyor musunuz?

Çünkü Allah’ın ayetleri,Allah’ın mesajları o kentlerde saklı,tabletlerde,heykeller de her şeyde.Bu topraklardan çıkan her materyal İslam’ı haykırırken,maalesef kazıyı yapanlar tarafından bu deliller ya yok edilmekte,yada anlamları tahrif edilmekte.Olmayan Tanrılar ortaya çıkmakta,olmayan inançlar piyasaya sürülmekte.Siz Allah’ın ayetlerini tahrifin sadece yazılı kitaplar da olduğunu sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.Bu topraklardan çıkan ayetler de Allah’ın ayetleri oysa,buralarda hep var olduğunu bildiren,hep elçilerle uyardığını,kurallarını bildiren ayetler,tabletler,yazıtlar…İşte bunlar anlamlarından kaydırılıp bize şu an sunulmakta.

Hep sorardım kendime bu karışıklığın sebebi sadece petrol olabilir mi? Hayır kesinlikle amaç petrol değil.Amaç bu topraklarda yeniden yeşerme ihtimali olan gerçek İslam’ın savunuculara bu petrolü yedirmemek,bu petrolün insanlığın hizmetine girip tüm dünyaya refah getirmesini engellemek.Ben de hep hayret ederdim Niye Allah  tüm petrolü bu topraklara yığmış diye? Tüm dünyaya 100 yıl yetecek kadar petrol yatıyor bu toprakların altında,yani doğru ellere geçerse tüm dünyaya refah getirecek bir servet.

Arkeoloji de öyle bir bilgi kirliliği yaratılıyor ki? Dünya medeniyetinin doğduğu Sümerlere uzaylılar yardım ediyor güya, bütün ilimleri insanlara öğretmişler binlerce yıl önce,ilkel insanlara bilinç kazandırmışlar.Bu arada Allah’ın Adem’e üflediği bilginin ne olduğunu hemen unutuveriyoruz bu kargaşanın içinde.Yazıyı icat eden,Takvimi bulan,matematik bilgimizin kaynağı bu medeniyet bir anda fantastik bir dünyaya atılıveriyor.Sümerleri bu kadar gelişmiş yapan nedir,nasıl bu kadar bilgiye sahip oldular,Adem Peygamberle bağlantıları neler soruları buhar olur gider…

İlginçtir ki tüm dünyaya bu fitne ve fesadı yayan,bu tarihi eserlere pagan anlamlar yükleyip insanlara pazarlayanlar,Allah’ın ayetlerini tahrif edenler yine Ehl-i Kitaptan başkası değil.( Arkeologların ezici bir çoğunluğunun Yahudi ve Hristiyan olması tesadüf mü? )Tam da Bakara 213.ayette bildirildiği gibi.

‘’ İnsanlar tek bir ümmet idi. Sonra Allah, müjde veren ve uyaran peygamberler gönderdi; onlarla beraber, anlaşmazlığa düştükleri konularda insanlar arasında hüküm vermeleri için, kitabı da hak ile indirdi. Oysa kitapta anlaşmazlığa düşenler, kendilerine kitap verdiklerimizden başkası değildi. Onlar da, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, sırf aralarındaki kıskançlık yüzünden ihtilâf ettiler. Allah ise, onların anlaşmazlığa düştüğü hakikate ulaşmaları için iman edenlere izin verdi. Zira Allah, dilediğini doğru yola ulaştırır…’’
Bakara suresi : 213

Gördünüz mü insanlık pek değişmemiş binlerce yıldan bu yana.Her zaman söylüyorum arkadaşlarıma bu ayeti anlamayan insanlık tarihini asla anlayamaz diye.

Yağmalanan eserlerle insanlığın ortak hafızası yok ediliyor,dünyadan her alanda olduğu gibi bu alanda da Allah’ın ( Saf İslam’ın ) adını silmeye çalışıyorlar…Hamdolsun ki Rabbimiz bunlar ne kadar uğraşırsa uğraşsın muhteşem ayetlerini yüzlerine çarpmaya devam ediyor…Göbeklitepe ayeti gibi mesela.Duymuşsunuzdur muhakkak dünyanın en eski tapınağı olarak gün yüzüne çıkarıldı bu yapılar.Hem de 12.000 yıl öncesine ait.Bu ne demek biliyor musunuz.? İnsanlık tarihinin yeniden yazılması,şu ana kadar ortaya sürülen teorilerin çöp kutusuna gitmesi demek.Çünkü sözde bilim adamlarına göre insanlar korktukları nesneleri ilah etmişlerdi,dinleri kendileri uydurmuşlardı.avcılık,tarım sonradan gelişti safsataları tamamen çürüdü Allah’ın bu ayeti sayesinde.

Bu tapınak öne sürülen bu teorilerden bile 7000 yıl daha eski,bu da demek ki insanlık zaten hep bilinçliydi,her zaman bir ilah,yaratıcı inançları vardı,bu tapınakta adı her ne olursa olsun tapılan bir ilaha adanmış  olarak,mükemmel bir mimari ile ortaya çıkıverdi.Konumu,taşların sıralaması her şeyiyle bilinçli bir tasarımın örneği olarak tüm bilinen teorileri yerle bir eden bir yapı. Yani siz ne kadar örtmeye çalışırsanız çalışın,ne kadar uğraşırsanız uğraşın benim ayetlerimi yok edemezsiniz dedi Allah…

Şimdilik bulunan en eski tapınak yapısı Göbeklitepe anıtları,tabii ki kazılar devam ettikçe büyük bir ihtimalle daha da eskileri bulanacak Allah’ın izniyle.Çünkü insanlık hiçi bir zaman başı boş bırakılmamış,daima bir yaratıcıya inanmış ve yaratıcısına bağlılığını göstermek için tapınaklar inşa etmiştir.

İlginç olan da,bize ilkel ve hayali çizimlerle zihinlere tuhaf şekiller de çizilen insanların icat ettiği ve geliştirdiği sistemleri kullanıyor olmamızdır.Ne kadar geçmişe gidilirse gidilsin,müthiş bir zeka,müthiş bir akıl ve bilinç karşımıza çıkmaktadır.En basit ve klişe bir örnek verirsek 4000 yıl önce yapılan belki de daha eski olan piramitler gibi matematiksel özelliği olan bir yapı daha yapılamamıştır,yada hala Sümerlerin yaptığı sulama kanallarının kullanılması gibi.Şu an bile kazılarla ortaya çıkarılan eserlerde ki sanat anlayışı taklit edilmekte,kendiçağımıza has bir sanat anlayışı geliştirememekteyiz.Sadece geçmişin basit birer kopyası olmaktan öteye gidememekte üretilen eserler.

Şahsen ben bir gün ilk bilinç sahibi olduğu bildirilen Adem Peygamberin izlerinin de bulanacağını biliyorum.Eminim o da diğer ayetler gibi yerin altında gün yüzüne çıkacağı ve insanlığı sarsacak bir ayet olarak çıkacağı günü bekliyor o kadar.Onun da zamanını ayetlerin sahibi bilir.

Selamlar

Ömer Faruk MENTEŞE

 

 

 

 

 


About the Author
Author

prenszuko78

Leave a reply

Name (required)

Website