Zorluklara Dayanamayan İnsan…

İnsan yapısı gereği hep mutlu olmak ister ve sürekli bunun için çalışır. Elbette insanın bu özelliği, Allah yolunda mücadelede de kendini gösterir. Allah bir imtihan olarak kullarını hem iyilikler hem de kötülüklerle sınadığını söylerken, insanların çoğunun Rabbine karşı, kötülükler ve zorluklarda ümitsiz ve isyankar, iyilik ve güzelliklerde de umursamaz, şımarık ve kibirli bir tavır içinde olduğunu belirtir. Allah ve ahiret inancını tam olarak benimseyip içselleştirememiş kişiler, Allah yolunda mücadelede de başlarına gelen olumsuzluklara isyanla karşılık verirler. Çünkü bu insanlar Allah için bile olsa rahatlarının bozulmasını istememekte bu yüzden başlarına gelen musibetler için de Allah’ı sorumlu tutmaktadırlar. Allah yolunda sabır ve sebat gösteremeyen bu kişiler, dilleriyle iman ettiklerini söyleseler de gerçekte iman etmemişlerdir.

29. Ankebut      Yaşar Nuri Öztürk Meali
10 – İnsanlar içinden öylesi vardır ki, Allah’a inandık der fakat Allah uğrunda bir eziyete uğratılınca, insanlardan gelen fitneyi Allah’ın azabı gibi tutar. Ve eğer Rabbinden bir yardım gelirse kesinlikle şöyle diyeceklerdir: Biz sizinle beraberdik. Allah, âlemlerin göğüslerindekini en iyi şekilde bilmiyor mu?
11 – Allah iman edenleri elbette bilecektir. Ve münafık olanları da elbette bilecektir.

Önemli olan zorluklara atılmak değil, zorluklara sabır gösterebilmektedir. Yoksa inananların başarılarından pay almak için inananlarla birlikte Allah yolunda savaşan münafıklarda bulunmaktadır. Kendi menfaatleri peşinde koşan bu ikiyüzlülerin zorluk, sıkıntı zamanlarında gerçek niyetleri ortaya çıkar. Oysa ki onlar, örtülü inkar ve isyanlarıyla Allah’ı değil yalnızca kendilerini kandırırlar. Şüphesiz ki Allah sinelerin özünü en iyi bilendir. Yüce Allah Kuran’da, gerçekte inanmayıp da inanmış gibi görünen ikiyüzlülerin özelliklerini anlatarak hem inanan kullarını bu iki yüzlülere karşı uyarmakta hem de samimi imanın her şartta Allah’a koşulsuz teslim olmak olduğunu haber vermektedir.

 


About the Author
Author

Hanife Ozlem

Leave a reply

Name (required)

Website