Ben namaz kılmaya gidiyorum!

Ben namaz kılmaya gidiyorum!

+Mahmut abi, ezan okundu mu?
-Yahu sen de ne acayip adamsın! İkide bir aynı şeyi yapıyorsun! Namaz kılacak adam ezan vaktini takip eder! Senin bu yaptığın başka bir şeye benziyor, ibadete değil!
+Ne demek istedin? Anlamadım?
-Eğer namaz kılmaya niyetliysen, kimseye bir şey sorma. İbadetin gerekliliklerini kendin yerine getir! Saatini takip et!
+Neyse, ben camiye gideyimde, orda da bekleyebilirim. Sorun yok.
-Feshupanallah!

Yukarıdaki kıssa, günümüz ibadet eden pek çok insan için bir örnekten ibarettir. Kişi sözde namaz kılmaya yeltendiğinde, öncelikle bunu etrafına bir şekilde haber verir. Kişi oruç tuttuğunda, “off çok açım” diyerek, yine etrafındakilere sözde oruç tuttuğunu belli eder. Kişi Allah’a dua ettiğinde, etrafındakilerin görebileceği şekilde iki elini açıp yüksek sesle sözde dua eder. Kişi birine zekat vereceği zaman, etrafındakilerinin görebileceği şekilde sözde zekatı verir.

Bunun gibi pek çok örneği vardır insanların. Ama o insanların, kitabım Kuran dedikleri halde okumadıkları o kitapta:

“Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar gösteriş yapanlardır.”

yazılıdır. Ramazan ayında fırınlarda yapılan o pideler, Ramazan harici günlerde de yapılıyor ama hiç oralı olan yok. Ama Ramazan ayına gelinince, 500 metre kuyruk bile olabiliyor! Neydi amaç? Bu konuyla alakalı yazılması çok şey var. Gerisini siz düşünün.

Allah bizleri, Kuran’ın yolundan saptırmasın.


About the Author
Author

orhanbor

Leave a reply

Name (required)

Website