Kadın Erkek Eşitliği ve Kur’an

Kadın Erkek Eşitliği ve Kur’an

Selam
Enam (115) Rabbinin sözü hem doğruluk hem de ADALET bakımından tamamlanmıştır. O’nun sözlerini değiştirecek hiçbir kuvvet yoktur. En iyi işiten, en iyi bilendir O.

Ali İmran 195 Rableri onlara cevap verdi: “Ben sizden, ERKEK-KADIN hiçbir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım. Hep birbirinizdensiniz…

Aşağıdaki ayeti böyle meal edilse, adalet yönünden daha iyi olmaz mı. Niye dövün derler de diğer ayeti de görmezler.

Nisa 34 Erkekler, kadınların koruyucusudurlar. Bu, Allah’ın her birine diğerinden fazla şeyler vermesi (Zira Allah, her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir.) ve erkeklerin mallarından (eşleri için) harcamaları sebebiyledir. İyi kadınlar, Allah’a itaat edenler ve Allah’ın korumasına karşılık yalnızken kendilerini koruyanlardır. Terk etmesinden/ ayrılmasından endişe ettiğiniz kadınlarınıza öğüt verin, yataklarından ayrılın ve kendilerini rahat bırakın. Sizi gönülden kabul ederlerse onlara yol aramayın. Allah yücedir, büyüktür. 

Nisa 128 Eğer bir kadın kocasının terk etmesinden, yahut kendisine sırt çevirmesinden endişe ederse İKİSİNİN aralarını bir barış girişimiyle düzeltmelerinde İKİSİ için bir sakınca yoktur. Ve barış hep hayırdır. Nefisler, cimrilik ve doymazlığa hazır hale getirilmiştir. Güzel davranır, sakınıp korunursanız Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdar olacaktır.

İyi çalışmalar.


About the Author
Author

murat2222

Leave a reply

Name (required)

Website