ANIT İNSAN OLMAK

ANIT İNSAN OLMAK

Vicdanı yüksek ve insan olmanın hakkını veren o nadir ruhlara bayılıyorum. Diyebilirim ki; canımı dahi gözümü kırpmadan tehlikeye atabilirim böyle erdemli insanlar için.

Güzellik ve zerafet gibi basit özellikler geçicidir ve zayıf insanların taptığı içi boş, yavan sıfatlardır. Harika bir karakterin ve kusursuz bir vicdanın ise anıtı dikilecek kadar önemi yüksektir. İnsanı, yarın öldüğünde insanüstü bir varlığa dönüştürecek yegane özelliklerdir bunlar, ölümsüzleştirir ve onurlu bir sonsuzluk bahşeder bu özelliklere sahip olan zaata. Bu kadar yüksek değerler ise maddeye tapan, bencil ve kendi benliğini Tanrı edinen ve aynaya baktığında bir Tanrı gören insanlarda bulunmaz. Dünyadaki her varlığın ve her oluşun kusursuz bir denge ve ahenk içinde yürüdüğünü bilenler bilge kişilerdir ve onlar artık maddesel sebeplerle asla acı çekmezler. Dünyayı değiştirmek için gayret gösterenler ve olabildiğince az kirlenerek ölmeye çalışan, manaya ulaşmış ruhlar, dünyada pek az bulunan bir elmas cinsine benzer ve biliniz ki; elmaslar yüksek baskılar altında ağır dönüşümlerle ortaya çıkarlar. Acı çekmek kutsal bir süreçtir, acılarınızla yüzleşin, barışın ve onlara teşekkür edin.

Bunlar şaşmaz doğrulardır; dünyanın en eski, en güvenilir, en kutsal ve en büyük yazılı kaynaklarında hep bu erdemler övülür ve anlatılır. Korkmayın yanmaktan; yanmadan ışık saçılmaz, ışık saçanlar unutulmaz. Acı çeken güçlenir, güçlenen acı çekmez.

Ali Çandır


About the Author
Author

alicandir Bursalı Yazar Ali Çandır 1988 doğumlu Uludağ Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi mezunu

Leave a reply

Name (required)

Website