HAC YOLUNDA ÖLEN KARINCA

Karınca uzun bir yola çıkacakmış gibi hazırlık yapıyormuş. Bunu görenler, hayırdır nereye deyince, karınca -hac yolculuğuna çıkıyorum demiş. Senin ömrün yetmez demişler. Karınca şöyle cevap vermiş; olsun hiç değilse hac yolunda ölürüm.

İnsanlar, hayatları boyunca Allah rızasını kazanmakla, kendi arzularının arasında kalmıştır. Allah`ın imtihanlarından biri de budur. Hepimiz, bu dünya işini bile yapıyor olsak, ahireti düşünerek yapmalıyız. Okuduğumuz okulu seçerken Allah`ın dini için ne kadar faydalı olurum diye düşünüyor muyuz. Para kazanmak için sarfettiğimiz herşeyde Allah`ın dinine de yararlı olur, tebliğ için Allah yolunda bu paraları harcamak ne güzel olur diye düşünüyor muyuz. En önemlisi bu işlerde ne kadar samimiyiz? Aldığımız kararlarda Allah`ın dinine gereken önemi veriyor muyuz? Yoksa kendimizi mi kandırıyoruz? Allah`ın bizi gördüğünü farkediyor muyuz? Nefsimizin arzusu bazen Allah rızasına galip mi geliyor? Arkadaşlarımız bizimle alay edecek, çevremizi kaybederiz diye dinin şartlarını yerine getirmiyor muyuz? Hayatımız boyunca çalışıyoruz ama ne için?

Allah, Kuran`da çalışanlar ahiret için çalışsın diyor. Bizler, yukarıdaki kıssadaki karınca gibi miyiz? İnşallah öyleyizdir. Bu dünyada yaptıklarımızın karşılığını peşin olarak almak bizi yanıltmasın, Allah herkese yaptığının karşılığını ahirette vereceğini söylüyor. Çalışan ahireti için çalışsın. En önemli şeyin insanın niyetinin olduğunu unutmayalım, saf ve temiz bütün niyetlerimizin Allah tarafından kabul olacağını unutmayalım.

Yazar : HASAN

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website