SİZE VERİLEN HER NİMET ALLAHIN LÜTFUDUR

Nedendir tam olarak bilmiyorum ama insanlarda genel olarak şöyle bir düşünce var; vücudumdaki her organ benimdir ve ben onunla istediğimi yaparım. Birincisi o organların hiç biri bizim değil onların sahibi bizi yaratan Allah, ikincisi Allah kimseye herşeyi tam vermek zorunda değil ki örneklerini de görüyoruz. Üçüncüsü biz bunları istediğimiz gibi kullanamayız. Allah bizim sahip olduğumuz hiçbir şeyi bize vermek zorunda değil, O öyle istemişse olur.

Çoğu insanda görüyoruz; öyle bir düşünüyorlar ki sanki Allah onları vermek zorunda ve Allah bunları verdikten sonra hiç bir söz söyleme hakkına sahip değil. Ben o organla hırsızlık da yaparım, kumar da oynarım, içkinin tadına da bakarım, zinamı da yaparım diye düşünüyorlar.

Oysa biz hiçbir şeyin sahibi değiliz. Allah bize lütfettiği herşeyin hesabını ahirette soracak. Biz söylemek istemesek de, konuşmasak da onlar dile gelecek ve yaptıklarımızı birbir anlatacaklar. İşte O gün gelmeden evvel hepimiz kendimize çeki düzen verelim, o nimetlerin bize imtihan için verildiğini unutmayalım. Verilen her nimet için de Allah`ımıza şükredelim.

 

Yazar : OKAN ÖZEL

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website