Muhteşem adalet

El Adl: Sonsuz adalet sahibi… sonsuz kemal, ötesi düşünülür mü?


Düz ve kesin bir komut ile Cenabı Rabb`im adaletine sual olmaz.

Kainatda büyük bir adalet var. Sayısız nimetlerin sahibi en güzel düzeni oturtan Yaratıcı. , Adaletle hükmeden, gerçek adaletin sahibi, mutlak manada adalet ve hakkaniyet sahibi.

Ve, , Cenab-ı Rabb`im El KERİM sıfatı, sayısız nimetlerin sahibi. Karşılık beklemeksizin veren. Allah c. c. kerem sahibi olduğu içindir ki, hak sahibi olmayan yarattıklarına, en başta nimet verir övülmeye layık, yüce noksanlıklardan münezzeh.. ve en güzel düzeni oturtan.

Elhamdülillah.. Müslümanca yaşadığımız her an için.

Elhamdülillah.. seri üretim olmadığımız için: )

Ya olsaydık? ? .. Ne kötü olurdu herkes aynı, herkes aynı duyguyla gülüyor ağlıyor ve yaşıyor…

Bizi biz yapan özelliklerimiz farklı olmamızdır.. ve elhamdülillah…
Ya olsaydık? ? .. Ne kötü olurdu herkes aynı, herkes aynı duyguyla gülüyor ağlıyor ve yaşıyor… burda yine Rabb`im El BEDİ isminin tesellisini görüyoruz ve örneksiz yaratan, çok güzel yaratan..

İnanların gözle görüp idrak ettiği güzellikler. Biri diğerine nazaran beceriksiz gibi görünürken, diğerinin daha güzel huylu olduşu.

Kimisi fakir, kimisi zengin, kimisi köle, kimisi paraya tapıyor, kadına, malına, evlatlarına…. (örnek çok).. ama hepside Rabb`imin ER RAHMAN sıfatı ile Dünyada merhametine duçar oluyor.. Rızık kesilmiyor, adalet var! Rabb`ı tanıyan, isyan eden herkese oksijen, mal, mülk, çocuk, yemek, , , var varda var…

Cenab-ı Allah`ın “El-Adl” sıfatını daha iyi anlamak adına bir ayet nazil oluyor ve o ayet.

“Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir. Her kim de zerre kadar şer işlemişse onu görecektir.? ” (Zilzal 7-8)

..

Cenabı Allah Adalet duygusunu benimsemiş Hz Ömer misali kullardan olmayı cümlemize nasip etsin.

Selam ve Dua ile..

imza: h. h. t.

Yazar : hatice hiranur

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website