Levh-i Mahfuz

Levh-i mavfuz ALLAH katındaki kitap 10/61,11/6, 13/39,20/50,22/70 Ayetlerde geçmekte herşeyin orada yazdığı belirtilmektedir.ALLAH her şeyi bir ilim üzerine yaratmıştır.İlim adamları farkında olmasada ALLAH’IN neyi nasıl neden yarttığını bulmaktadır.İslam ülkelerinin geri kalmasının sebebi okudukları ayetlerin kıymetini bilemediklerindendir.Bakara 78ayette içlerinde ummi olanlar vardırki kitabı bilmezler sadece anlamını bilmeden okuyuşlar(hurafeler)hayal ve kuruntu bilirler onlar yanlış sanıya saplanırlar.Pek çokları namazı da kılarken okuduklarını bilmiyorlar.

Kaderçilik anlayışı çaresizliği öğretmektedir.İlim sahipleri neden sorusuna cevap aramaktadır. Bunların hepsi ana kitapta yazmaktadır. Eski hikayelerde hep kadınlar lahusa zamanlarında tuvaletler bahcedeydi tuvalete giderken cin carptığını anlatılır. Neden niçin sorusunu soranlar kan değerleri düşük olanlar ki (doğumda kadınlar çok kan kaybeder ) hayal görürler cinle ilgisi yoktur. Peygamberimizin son peygamber olması bundan sonra ilimle ALLAHI daha iyi kavrayacağımız insanlığın tekamülüne erişeçeği içindir.Bilgimiz artıkça başımıza gelen musibetlerin kader alın yazısı değil hatalarımız olduğunu göreceğiz.
Yukardaki örneği çoğalta biliriz HZYusuf kıssasında Hz Yusuf boş yere hapis yatıyor .Bunu alın yazısı ALLAH’IN Yusufu imtihanı hayır ve şerrin ALLAH’IN bilebileceği(yusuf zindanda yatmasaydı rüyanın tabirini onu evlatlık alan tarafından kendi fikri gibi krala anlatacağı için yusuf vezir olamayacaktı) olarakta düşünebileceğimizgibi Modern hukukta gecerli olan sanıklar sucu sabit olana kadar sucsuz sayılır hükmünü. İşareti olarakta göre biliriz.Ne acıdırki dünya capında bir ünüversitemiz yok. İlk emri oku olan bir dinin sahiplerinin.
Levh-i mahfuzu okudukça ilimde ilerleyeceğiz depremde bu kadar zarar görmeyeceğiz Çocuk ölümleri azalacak özürlü doğan çocuk sayısı azalacak tarımda üretim artacak insan haklarında ileriye gideçeğiz .Kader deyip sucu ALLAHA atmayacağız ALLAH’IN gök yüzündeki yıdızlar kadar çok yol göstereceğine inanacağız Namazı doğru düzgün kılarsak ALLAHA devamlı sevgimizi ifade ettiğimizi göreceğiz Bunu sevdiklerimizede tatbik edecek eşimize cocuğumuza her fırsatta sevdiğimizi ifade ederek daha mutlu bir yaşam süreceğiz.daha bilinçli çocuk yetiştireçeğiz . Bir gazete ha berine göre 1140 kırk kişi din değiştirerek müslüman oldu diye seviniyoruz.İlimde ileri gittikce müslümanlığı seçmeyenler için üzüleceğiz.bakara 104 raina demeyin(bizi güdün)unzurma diyin(bizi gözet) davar sürüsü gibi olmayacağız çuma 5 onların hali yükü çiltler dolusu kitap olan eşeğe benzer dediği alimleri tanıyacak peşlerinden koşmayaçağız.ALLAH için cihat etmek istiyorsak her türlü ilimde ileri gitmeliyiz ALLAH hiç bir şeyi boşyere yaratmamıştır bir ilim üzerine yaratmıştır İLK emri oku olan ALLAHA cahillikten sığınırım


About the Author
Author

ugur

Leave a reply

Name (required)

Website