Balıkçı Muhammet Gibi Olmak..

Merhaba az evvel bir haber kanalında Bangladeşte balıkçılık yapan Muhammed adında bir balıkçıdan bahsediliyordu, küçük bir teknesi olan ve birkaç kişi ile avcılık yaparak geçinen birisinden. Kişi elbette dini hakkında bilgi vermedi ancak kapalı bir yaşam sürdüklerini gözlemledim gün geçtikçe ailesini okutamadığından ve denizdeki fırtınaların arttığını bir keresinde alabora olduklarını ve kurtarıldıklarını anlatıyordu çok korkmuşlar. Elbette değişen bu sınamayı mevsimsel anormal değişiklik olarak bir sineye çekmişler.

Televizyonda gösterilen görüntüler boyunca Allahtan hiç bahsetmedi. Sadece teknesinin şartlara yeterli olmadığından hasarlı olduğundan bahsediyordu. Çok ilginçtir ki Kuranda bu gemi ile ilgili olaylar da çok ilgimi çekmiştir çünkü tam anlamıyla bir çaresizliktir ve genel bir örnektir bu herhangibir çıkmaz olarakta düşünebiliriz bunu.

Hasar alan gemisini bu kez demir kullanarak yapmış ve yine şükür namına bir söz söylemedi. İçimizden çoğu kişi de (farkında olarak ya da olmayarak) böyle yapmıyor muyuz? Buna değinmek istedim.

 

96- Alak Suresi
1 – Yaratan Rabbinin adıyla oku!
2 – O, insanı bir alekadan (embriyodan) yarattı.
3 – Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir.
4 – O Rab ki kalemle yazmayı öğretti.
5 – İnsana bilmediği şeyleri öğretti.
6 – Hayır! Doğrusu (kâfir) insan azgınlık eder.
7 – Kendisinin muhtaç olmadığını zannettiği için.
8 – Muhakkak ki dönüş mutlaka Rabbinedir.

 

57-Hadid
25:
Andolsun, biz elçilerimizi açık mucizelerle gönderdik ve beraberlerinde kitabı ve mizanı (ölçüyü) indirdik ki, insanlar adaleti yerine getirsinler. Kendisinde müthiş bir güç ve insanlar için birçok faydalar bulunan demiri yarattık (ki insanlar ondan yararlansınlar). Allah da kendisine ve Resüllerine gayba inanarak yardım edecekleri bilsin. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir.

 

96-Alak-
5 – İnsana bilmediği şeyleri öğretti.

 

Aslında bilmediğimizde sanıyoruz ki biz her şeyi insanlardan öğrendik aslında öyle değil.


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Leave a reply

Name (required)

Website