Ölçü Kar, Fazlalık Yüktür.

Rahman ve Rahim Olan Allah`ın Adıyla;


Allah tüm nimetleri ölçülü kullanıldığı takdirde bir hayır olarak yaratmıştır. Zehir bile az bir miktar kullanılarak panzehir haline geliyorsa artık bizim bu nokta da, şunu çok iyi anlamamız gerekiyor ki nimetin fazlası, aşırısı elbeteki zararlı. Bir bardak su insana hayat verirken bir havuz dolusu su insanı bogabilir. O nedenle bu dünya nimetleri ihtiyaçları karşılayacak şekilde kullanıldığı takdirde insana büyük bir hayır sağlar fakat aşırıya kaçıldığı takdirde o nimet insana sırtına bir yük olur.

Allah kullarının en mükemmel şekilde yaşamasını sağlamak için onlara yolları açıkça göstermiştir. Bu nedenle Kuran bizlere her konuda büyük bir rehberdir. Amaç çok önemlidir. Eger hem bu dünyada hemde sonsuz hayatta iyilik ve güzelliklere kavuşmak istiyorsak ölçülü ve takva halinde, davranışlarımızı bu huşu içerisinde yönlendirmemiz gerekir.

İhtiyaçları karşılamak ve insanlara faydalı olmak için çalışmak nerde, zengin olacam bu dünyanın bütün nimetlerine kavuşacam diye çalışmak nerde! Böyle düşünen iki insan da çalışır fakat aralarında çok fark vardır. Ewet sözünde az ve öz olanı çok olanından daha iyidir elbette: ) Ben herkesi saygı ile selamlıyorum. Hoşçakalın!

Yazar : Nazlı Can

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website