ZEİTGEİST İSMİNDE BİR FİLM İZLEDİM..

Zeitgeist isminde bir film var.. izlemenizi öneririm.. gerçekten güzel bir film.. insanların kandırıldığını söylüyor ve akla mantıga uygun nedenlerle bilimsel verilerle de desteklemeye çalışıyor..


1. kısımda din işleniyor.. insanların nasıl kandırıldığı ispatlanıyor.. ilginç olarak şunlar var:
1. hz. isa`nın doğumundan önce doğuda bir yıldız görülmesi, 3 bilge kişinin bu yıldızı takip ederek isa`ya ulaşması, isa`nın 25 aralıkta bakire bir anadan doğumu, 12 havarisi, ölümü göğe yükseliş ölümden 3 gün sonra dirilişi işleniyor..

Aynı öykü, perslerde mitra`da, hindistanda krişna`da, mısırda horus `ta nerdeyse birebir aynı.. 25 aralık tarihi dahil olmak üzere.
içlerinde en eskisi horus ve filmde hepsi oradan türemiş deniyor.
neden bu öykü ortaya çıkmış açıklanıyor. nedeni pagan kültürü ve astroloji..
22 aralıktan itibaren güneş güney yarımküreden kuzey yarım küreye geçişine başlıyor her sene(mısır için).. 22 aralıktan sonra 3 gün boyunca bir durgunluk oluyor, güneş silikleşiyor ufukta ve 25 aralıkta parlak bir şekilde yeniden beliriyor.. bir önceki gece en parlak yıldız olan sirius ve onu aynı hatta takip eden 3 başka yıldız orion takım yıldızından, gökyüzünde izlenebiliyor, ve bu yıldızlar ok şeklinde güneşi işaret ediyor, nitekim güneşte 25 aralıkta parlak bir şekilde yeniden doğuyor.

(Dönence veya Tropika, yeryüzü üzerinde, güneş ışınlarının yılda iki kez dik açı ile geldiği, sıcak kuşağın kuzey ve güney sınırlarını oluşturan ve Ekvator`un (Eşlek`in) 23° 27` kuzey ve güneyinden geçtiği varsayılan iki enlemden her biri. Bu enlemlerden yeryüzününün kuzey yarısında olanına Yengeç Dönencesi, güney yarısındakine de Oğlak Dönencesi adı verilir. 21 Haziran’da güneş ışınları Yengeç Dönencesi’ne dik gelir. Bu gün, yeryüzününün kuzey yarısında yazın, güney yarısında da kışın başlangıcı olarak sayılır. Bugünden sonra yeryüzünün kuzeyinde günler kısalmaya, güneyinde ise uzamaya başlar ve buna Yaz Gündönümü adı verilir. Benzeri biçimde, güneş ışınlarının Oğlak Dönencesine dik geldiği 21 Aralık, kuzey yarıyuvarlakta kışın, güney yarıyuvarlakta da yazın başlangıcıdır. )

2. astrolojide güneş 12 burcu ziyaret eder “bir büyük yıl”da.. büyük yıl bildiğimiz yıl değil.. her birine çağ adı verilen 2150 yıllık bir kesit.. bu kesitler 12 tane ve boğa koç balık kova vs diye bildigimiz bazı figürlerle betimleniyor.. Hz. Musa boğa dönemine denk geliyor, ve kavmi bilirsiniz buzağıya tapar öyküsünde ve Hz. Musa da büyük bir öfke ve üzüntü duyar.. bizim bildiğimiz puta taptıkları için öfkeli ve üzüntülüdür oysa filmde boğa çağının bitip koç çağının başladığını ve Hz. Musa`nın tüm çabasınında boğa çağının artık bittiğini duyurmak olduğu söyleniyor, oradaki buzağıya tapmanın anlamı budur deniyor.. hatta yahudi dindarlar bunun için boynuz çalarlar hala diyor..
Hz. isa ise balık çağını simgeliyor, incilde balıkla ilgili çok sembolik tanımlamalar öyküler var cidden.. halen balık çağındayız, 2150 den sonra kova çağına geçecekmişiz.. bu arada bizim peygamberimizden bahsedilmiyor filmde.

3. başak burcu, bakirelik burcudur elinde başak demeti olan bir kadınla simgelenir, güneşin oğlunu simgeleyen İsa, bu bakire anneden doğar.. doğduğu yerin adı betlehem ise ekmek evi anlamına gelir bu yüzden..

4. haç işareti aslında paganların kullandığı zodyak takviminden gelmektedir, ortada bir artı şekli vardır.. Hz. isa`nın erken dönem betimlemelerinde başının arkasında haç işareti çizilmiştir ve isa bu işaretin ortasında betimlenir.. yani güneşin ortada olması gibi..

5. İsa`nın 3 gün ölü kalması, güneşin 22 aralık tan sonra 3 gün durgunlaşmasına denk gelir, yeniden doğum ise güneşin doğması tabii..

sonunda deniyor ki musevilik ve hristiyanlık bir astro ilahi metindir, masaldır.. İsa hiç varolmamıştır, çıkar amacıyla yaratılmıştır deniyor.. bunlar aslında yoktur, birbirinden çıkmadır diyor… yani YA O YADA BU

YORUMUM
evet filmde cok mantıklı açıklamalar var, insan huzur duyuyor öğrendikçe.. ancak benim aklıma hemen Bakara(=inek) suresindeki uyarılar geldi.. “bunlar eskilerin masalları derler”.. bu filmi izleyene dek bu uyarı bu kadar oturmamıştı bende.. o dönem müşrikleri pek bilgili değillerdi, eskilerin masallarını bile okumuş kaç kişi vardı şüpheli.. ama günümüzde öyle mi?
inancı sorgulayan zihinlerin önündeki en büyük engellerden biri mitoloji oldu günümüzde.. dindeki semboller sümerlere mısırlılara bağlanır oldu.. arkeolojik kazılar yapıldıkça belgeler ele geçer oldu.. Ama bu çağda bizler için bile mitolojinin izini takip etmek çok zorken acaba Hz. Muhammed nasıl mitolojik metinlere ulaşabildi ve ustalıkla Kur`ana yerleştirdi bu sorgulanmıyor..
ama şu hiç akla gelmiyor.. yani bunların Horus tan şundan bundan çıkıyor olması, insanların gün dönümüne bakıp yıldızlara bakıp senaryolar üretilmesi aslında Allah`ın tek olduğunu, her dönemde o döneme özgü bir şekilde ilahi tebliğini yapmış olduğunu kanıtlamıyor mu? Allah`ın sünneti insanı mucizelerle ikna etmek değil, doğaya tabiata akla mantığa uygun yollarla kendini ifşa etmek.. yani hem 25 aralıkta bakire bir kadından isa doğmuş hem o tarih gündönümüne denk gelmiş hem sirius en parlak halde olduğu zamanmış.. 12 havarisi bilhassa 12 burç sayısı gözetilerek öyle tutulmuş olamaz mı?

Hem perslerde hem hindistanda hem Mısırda Allah adilane bir şekilde vahyini duyurmuş olamaz mı? üstelik böylesi bir ahenk nizam Allah `a yakışmaz mı? ?

YANİ HEM O HEM BU..

Açıkçası bu film benim inancımı sarsmadığı gibi güçlendirdi de.. Kur`an her türlü tehlikeyi önceden görmüş.. ama şu var ki, birçok donanımsız insanı etkileyecektir eminim.

Yazar : pelinguclu@gmail.com

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website