Dünya Suçlu, yaşanmaz Değil!!!

Her nefis ölümü tadıcıdır. Kıyamet günü elbette ecirleriniz eksiksizce ödenecektir. Kim ateşten uzaklaştırılır ve cennete sokulursa, artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.
(Ali İmran Suresi, 185)

Dünya Alah’ü Teala’nın insanların yaşamını sürdürmesi için kusursuzca donattığı mekan. Herşeyi insanoğlunun yaşayabilmesi için mükemmel dizayn etmiştir. Çünkü insanın imtihan salonudur dünya ve imtihan sorusunu kulluk, kul olmak olarak vermiştir Yüce rab’bimiz.

Ve biz nankör insanoğlu, muhteşem yaratılmış dünyanın kullanıcıları.
Kime dünyadan bahsetsem, dünyayı kötülüyor bu günlerde. Parkta, markette, çevremde insanlara dünya ile ilgili görüşlerini soruyorum. Şaşırıp kalıyorum dünya çok kötü. Dünya yaşanmaz, dünya beni boğuyor ve buna benzer bir çok cevap alıyorum. Hep dünya kötü, işaret parmaklarının gösterdiği hep kötü dünya. Ya diğer üç parmak bakın sizi gösteriyor. Sebebi siz olabilir misiniz bu kötülüğün?
Dünya zehirli sarmaşık, tehlike sandığı, sapıklıklarla dolu kutu gibi sözler.
Bu gün düşündüm her bir not aldığım cevabı düşündüm, dünya böyle mi diye?
Hayır dünya bu sözleri hak etmiyor. Bu sözleri biz nankör insanoğlu ona yakıştırıyoruz. Biliyorum şu an tepki verenler, kızanlar mutlaka vardır ama gerçek bu.

Dünya bizi kirletmiyor, zehirlemiyor, yanlışları önümüze koymuyor. Biz böyle düşünmek istediğimiz için bu sözleri dünyaya yakıştırıyoruz.

Dünya tüm güzelliğini, bereketini doğasını Allah’ü Tealanın emri ile bizlere sunmuştur. Ve dünyanın yaratıcısı Yüce Rab’bimizdir.

Şüphesiz Biz dünya göğünü `çekici bir süsle`, yıldızlarla süsleyip-donattık.
(Saffat Suresi, 6)

İnsanoğlu olmasa dünya nasıl olurdu bir düşünün Allah’ü Tealanın yaratığı o temiz haliyle olsa?

Dünya sadece bir zemin. O zemine yelken açan, tezgah kuran iyiyi kötüyü şekillendiren, yaşatan biz insanlarız. Allah’ü Teala akıl vermiş, irade vermiş ve birde bizlere muhteşem sanatını sunmuş.

Dünya üzerine diskotekleri eğlence yerlerini inşa eden de, camileri ilim yuvalarını inşa eden de insanoğlu. Dünya üzerinde helalı, haramı yaygınlaştıran yine bizler. Küfrü- imanı yeşerten yine bizleriz. Peki neden lafa gelince dünya kötü?

Hayatımızda yaşadıklarımızdan dünya suçlu değil!!Dünya üzerinde bizlerin kurduğu “yaşam tarzı, seçtiğimiz yollar ve bizler” suçluyuz. Dünya bizlere kusursuz hizmetini sunuyor. O hizmetin içinde yaşam tarzımızla yaptığımız hataları dünyaya mal ediyoruz.

Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildr. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır.
Yine de akıl erdirmeyecek misiniz?
(En`am Suresi, 32)

Bedenlerimiz ruhlarımız gibi dünyada tertemiz sunuldu bizlere. Düşünün bakalım bizlerin yaşam şekli olmasa dünya bu kadar yaşanmaz olur muydu?

Komşumun oğlu eroin bağımlısı ve kadın haykırıyor dünya yavrumu aldın benden !! diye. Hayır çocuğunu dünya almadı, alamazda. Dünya üzerine insanların koyduğu, yaşam tarzı aldı. Dünya üzerinde yaşanan kötülükler veya iyilikler varsa her ne yaşanıyorsa bunu dünya sunmuyor bize kendi yaşam tarzımız sunuyor. Kendi seçtiğimiz yollar sunuyor.

Zalim dünya diye haykıranlar. !!
Dünya zalim değil. Zalim olan seçtiğimiz hayat modeli ile bizleriz.
Dünyanın düzeni bu diye seslenenler!!!
Dünya bize düzen göstermiyor, kural koymuyor o düzeni kuralı bizler koyuyoruz.

Dünya imtihanımız için bizlere verilen mükemmel bir mekan. Kendimize seçtiğimiz “dünya hayatı” ile sınavımızı vereceğiz. Dünyayı zehr eyleyende, aydınlatan yaşanır kılanda bizleriz unutmayalım.

Onlardan öylesi de vardır ki: “Rabbimiz, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik (ver) ve bizi ateşin azabından koru” der.
(Bakara Suresi, 201)

Dünya değil “dünya hayatı” önemli. O hayat modelini bizlere dünya seçmiyor, vermiyor biz yapıyoruz. Bir suçlu gösterilecekse dünya olmamalı, dünyada yaşadığımız bizim seçtiğimiz hayat ve biz olmalıyız.

Yasemin ATAMAN


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website