Ölüm

Ölmek normal bir şeydir. Doğaldır. Bildiğimiz her maddenin bir sonu vardır; başı olduğu gibi. Zamanı ya da şekli ne olursa olsun… Ölümü anormal yapansa bizleriz. Biz ve bizim adalet anlayışımız. “Ölmeyi hak etmemişti!”. Kim sonsuza kadar yaşamayı hak eder? Tabi bu dünyada sonsuza kadar yaşamak diye bir şey varsa… Kim ölmeyi hak eder? Yalnızca kötü olanlar mı? Ya da yaşlı olanlar? Acı çekenler?

Gerçekte ne istiyoruz?
Ölen çok yakınımızsa bu haksızlık gibi gelir. Çok gençse, evlenmek üzereyse ya da masumsa… İstediğimizi yaşatma ya da öldürme gücü verilse kimi yaşatır kimi öldürürüz? O zaman dünya istediğimiz gibi bir yer mi olur? Ve oraya artık dünya denebilir mi?
Bildiğimiz şekliyle hayat sonsuza kadar varolacak değil. O yüzden ölüm geldiğinde, her defasında buna şaşırmış gibi yapmaya bir son verelim. Eğer dünyada bir nedenle bulunmuyorsak sorun yok. Sebepsiz geldiğimiz bir yerden nasıl ayrıldığımız neden önemli olsun? Ama gelişimizin bir amacı varsa; nasıl yaşayıp nasıl öldüğümüze dikkat etsek iyi olur! Sonuçlarına katlanamayabiliriz…

Yazar : Ayhan Erdoğan

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website