Peygamberimizi Rüyada Görmek

“Peygamberi Rüyada  Görmek, Gerçekten Görmek Gibidir” uydurma hadisi (sözü) neye hizmet eder?

Bir sözü Peygamber söyledi derler. Peygambere ait olduğu iddia edilen her sözün  Peygambere yani Allaha ait olduğunu söylerler. Sonucunda hadis kitaplarında yazan her söze inanmak gerektiğini söylerler. Sonra, bir hadis uydururlar; “Kim beni rüyasında görürse, gerçekten görmüş gibidir, çünkü şeytan benim suretime giremez.”  Sonra, bir gün Peygamberi rüyalarında gördüklerini söylerler. Sonra, Peygamberin kendilerine veya efendilerine ne gibi övgüler dizdiğinden bahsederler ve bazı emirler verdiğinden bahsederler. Bununla;

1- Kendilerinin Allah katından onaylı özel bir kişi olduğunu kabul ettirmiş ve manevi bir hiyerarşi kurmuş olurlar.

2- Allahın yani Peygamberinin onlara çeşitli emirler verdiğini söylerler.

Ben duyduklarımdan bir ikisini yazayım. Hoca diye tanınan  adamın birisi, rüyasında Peygamberi rüyasında görmüş. Bilin bakalım aynı kime benziyormuş? Aynı, .. isimli efendisine benziyormuş, hatta tıpkısının aynısıymış! Ona demiş ki, bu tefsiri yaz, bununla insanlar kurtulacak.

Başka biri, bulunduğu toplulukta konuşurken şöyle diyordu; Ben 2 yıl Kuran üzerine araştırma yaptım. 30 yıldır araştırma yapan birisiyle çalışıyordum, Peygamberi rüyamda gördüm, ona söylemiştim. Adama bak be, 30 yıldır çalışıyor bir Peygamberi göremedi ben 2 yılda gördüm, (yani ne büyük bir insanım) mesajı veriyordu. Hemen arkasından, nasıl gördüğünü de anlattı. Peygamber bu kişiye demiş ki, karşıdaki filancanın türbesine götür beni, dua edeyim demiş! Adam buradan yola çıkarak, bunun doğru olduğunu savunuyordu.

Sayın bitmez böyle söyleyenler! Kendi sözlerine insanları inandırabilmek, kendi paralarını ve mevkilerini artırabilmek için kendi uydurduklarına inanan ve başkalarını da peşlerinde sürükleyenlere Allah azap vaat ediyor!

Allaha iftira ederek yalan uyduran veya onun âyetlerine yalan deyen kimseden daha zalim kim olabilir? Şüphe yok ki zalimler felâh bulmazlar. (16/116)

 

Bir söz nelere mi sebep oluyor? Neden birileri hararetle savunuyorlar sanıyoruz? Çünkü sonucunda hep birilerinin çıkarları var! İnsanlara dediklerini yaptırabilmelerinin başka bir yolu var mı? İşte bu yüzden, Allaha iftira en büyük zulümdür, Allahın sözlerini iletene atılan iftira en büyük zulümdür.

 

Aklımızı kullanarak Bakarsak;

 

1-    Peygamberi rüyada görmek yada görmemek kime ne katacaktır? Görünce cennete görmeyince cehenneme mi gideceğiz? E hani nerde sorumluluk, hani nerde insanların iyilik için çalışmalarının sonucu oluşan dereceler?

 

2-    Normalde, rüyalarımıza şeytanlar mı giriyor ki, Peygamberin kılığına girmeyecek olsun? Rüyalar bilindiği üzere, genellikle bilinçaltından, isteklerin veya bastırılmış duyguların, kızgınlıkların yada psikolojik durumların ortaya çıkmasından oluşuyor. Ayrıca, Yusuf Peygambere veya Fetih Suresinde, Peygamberin rüyası gibi gelecekle alakalı veya umulan şeylerin gösterilmesi sonucu da olabilir. Ancak, kimse Peygamber olmadığına göre, gördüklerinin aynen çıkacağını iddia edemez.

 

3-     Madem, rüyadaki Peygamber gerçeğiymiş, bir göre, kısa boylu bir göre uzun boylu, bir gören esmer bir gören sarışın nasıl görebiliyor? Bir kişi aynı anda bu tezatlıklara sahip olabilir mi? Allah ilk önce aklı kullanmayı emreder, saçmalık olanı da Allah söylemez.

 

4-    Rüyada görülen bir şey, delil olarak kabul edilemez. Mesela, rüyada birini öldür diyorsa, riyada var diye öldüremeyiz. Çünkü Allahın bu konuda emri bellidir. Aynı şekilde, ALlahla birlikte başkasına dua etmemek ve başkasının ölüsünden yardım istememek Kuranda açık bir şekilde reddedilirken, rüyada birisi bunu gördü diye, Allahın sözleri yalanlanamaz. Allah bir şeye yanlış derken, ona doğru demek, Allaha şirk koşmaktır.

 

5-    Görülen rüyalar kimseyi ilgilendirmez. Mesela, rüyada bir çukurda düştüğümüzü görürüz Ertesi gün, çukurun başında tedbirli oluruz, ister istemez.  Bundan emin olamayız. Ama  ordan geçene, burada tedbirli ol, düşeceksin dersek, o zaman yalan söylemiş oluruz.

 


About the Author
Author

petekx

Comments (4)
Leave a reply

Name (required)

Website