Kuran’da Öldürmeyi Söyleyen Ayet Var!

Kuran’da Öldürmeyi Söyleyen Ayet Var!

Özellikler atesitlerin değindiği bir konudur bu. Hatta şimdi bile birkaç ateist sitesine girseniz hemen Kuran’da emredilen öldürme ayetlerine denk gelirsiniz. Oysa Allah insanı öldürmeyi yasaklar. Savaş zamanı bu yasağı kaldırır ve böylece savaş zamanı müminlerin elleri kolları bağlanmamış olur.

Nisa 93. Bir mümini kasten öldürene gelince, onun cezası içinde sürekli kalmak üzere cehennemdir. Allah gazap etmiştir böylesine, lanetlemiştir onu; çok büyük bir azap hazırlamıştır ona.

Yoksa İslam gerçekten insan içindir, barış dinidir. Kuran okuyan herkes bilir ki, onlarca kez hayır ve barış için çabalamamız istenir.

İsra 9. Şüpheniz olmasın ki bu Kur’an en kalıcı, en doğru olana kılavuzlar ve müminlere şu yolda müjde verir: Hayra ve barışa yönelik işler yapanlar için büyük bir ödül vardır.

Kuran’dan ayet ayıklayanlar barışla ilgili ayetleri görmezden gelmişler ve kendi çıkarlarınca İslam’ı karalama peşine düşmüşlerdir. Oysa bunlarla ancak kendileri gibi cahilleri kandırabileceklerdir.

Enfal 61. Eğer barışa eğilim gösterirlerse sen de buna yanaş ve Allah’a tevekkül et. Çünkü O, en iyi işitenin, en iyi bilenin ta kendisidir.

Nisa 90. Ancak sizinle aralarında antlaşma olan bir topluma sığınanlarla, kendi toplumlarıyla yahut sizinle savaşma konusunda yürekleri yetersiz kalıp da size gelenlere dokunmayın. Allah dileseydi onları elbette sizin üstünüze salardı, onlar da sizinle mutlaka savaşırlardı. O halde, sizden uzak durur, sizinle savaşmaz, size barış eli uzatırlarsa, artık Allah size, üzerlerine gitmek için bir yol vermemiştir.

Nisa 91. Diğer bazılarını da bulacaksınız ki, hem sizden emin olmak hem de kendi toplumlarından emin olmak isterler. Ama fitneyle yüz yüze getirildiklerinde başaşağı içine dalarlar. Bunlar sizden uzak durmazlar, sizinle barışa gitmezler ve ellerini sizden çekmezlerse onları yakalayın, tuttuğunuz yerde öldürün. İşte böylelerinin üstüne gitmeniz için size açık bir izin ve kuvvet verilmiştir.

Bu konuyla alakalı söylenecek şeyleri, Doç. Dr. Caner Taslaman çok iyi bir şekilde anlatmış. Herkes izlemeli, gerçekleri öğrenmeli ve bu gibi asılsız inkarcı iddiaları karşısında susup pusmamalıdır:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=-Zx5iUzZDP0&feature=plcp&context=C2b95eUDOEgsToPDskJVA6EdB6sim-yqrZwEvhww

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=s70bnDxr7ic&feature=related

 

 

Bu yararlı programın tamamını şuradan izleyebilirsiniz:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=1NuC2MYGzHE&feature=related


About the Author
Author

Leave a reply

Name (required)

Website