BAKARA-148: “HAYIRLARDA YARIŞIN”

BAKARA-148: “HAYIRLARDA YARIŞIN”

BAKARA-148: “HAYIRLARDA YARIŞIN”

Dünya için sonu gelmez kariyerler peşindesin; peki Allah’ın katında var mı kariyerin? Bir ömür verip diktiğin apartmanı mezarına sokabilecek misin?

Allah için söyle, duadan ve yalvarmaktan başka ne yaptın Allah için? Gece gündüz kapandığın secdenin yeteceğini nerden bilirsin? Günahına karşılık var mı tartıya koyacağın iyiliğin? Ya günahın ağır gelirse hesabını neyle ödeyeceksin? Malını mülkünü satıp yoksula verenle bir mi olacak sandın yerin? Alacaklılar yakana yapışacak, onlara ne vereceksin? Rabbinin yüzüne bakmaya var mı işlediğin hayrın? İnsanların hakkında boşa konuşmaktan başka söylesene ne yaptın? Sabaha yapma plan program bil ki şu hayat sandığın tamamen hologram. Rabbin kitapta diyor dünya yalan, sen hâlâ kariyerle oyalan. Bil ki oraya varanların hepsi pişman ve perperişan, ölmeden önce uyan yoksa sonun diğerleri gibi hep ziyan. Yalandır dünya, olacak yaptıkların hep talan, iyiliklerdir ancak kefene sığan. Melekleşme şansın var bırak on yıllık dünya hayatını, aklın varsa fukaraya harca çorba paranı.

Hayırlarda yarışın diyor Rabbin okudun mu kitapta? Mahşere uyanırken kafanı vurduğunda göreceksin; odunları ardı ardına dikiyorlar mezarda.

Ali Çandır


About the Author
Author

alicandir Bursalı Yazar Ali Çandır 1988 doğumlu Uludağ Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi mezunu

Leave a reply

Name (required)

Website