İnançlı İnsanlar Nasıl Görünürler?

Arkadaşlar toplumda bir takım ayrışmalar bulunmakta bu görüşlerden birisi de görünüş ile ilgilidir benim dikkatimi çeken erkekler için olanlardır.

Sitenizde de okumuştum, kaş aldırmanın bir sakıncası yok çünkü benim de kaşlarım gür olduğu için ve fizik olarak biraz daha irice olduğumdan dolayı bir gün yaşlıca bir amca ile konuşuyorduk ben kahvehanede çalışırken kaba olmadığım halde bana kibarca kızdın mı ? dedi bende normal bir şekilde hayır dedim. Kaşlarını çattın da dedi aslında normalde öyle görünüyor düz olduğundan dolayı.

İşte bu konuda çevremdeki insanların ister istemez, bende bir sertlik hissettiklerini fark ettiklerini fark etmiş oldum. Biraz düşündüm beni kimse yadırgamıyordu fakat televizyonda dahi komedilerde tek kaş diye alay konusu ediliyordu.

Bana göre iyiydi bu fakat değiştirmemin de doğru olmayacağını düşünüyordum çünkü Yüce Allah, beni böyle yarattı dedim. Daha sonrasında bu siteye de girdim ve Kur’an-ı Kerim’i okudum ” Allah temizlenenleri sever. ” Ayette geçiyor.

Demem o ki, sakal tıraşı olmak, fazla kılları almak temizlik adına yapılan erkekçe bakımlar bana göre yapılması gereken bakımlardır. Saçı çok uzun tutmamak daha temiz olmasını sağlayabilir. Böylece İslam’a olan bakışında daha doğrucu oluşunu sağlayabiliriz. Bildiğiniz üzere tırnak uzatmak kir birikimini kiri temizlemeyi zorlaştırıyorsa, sakal bırakmak sakalsız abdest almaya göre daha zordur.

Görünüş olarak ta sakallarımızı mümkün olduğunca düzenli kesmeye dikkat etmeliyiz bunu belirtmek istedim. Hac’ da da sakal kesilmez günlük hayatta yapılan işler yapılmaz derler, bana göre bu da bir söylemden ibarettir ama Allah herkesin içini biliyor. ” Allah temizlenenleri sever. ”

Kimisi içini, kimisi dışını kimisi ise her şeyi temiz ister.


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Leave a reply

Name (required)

Website