İslam Dinimiz ve Astroloji (Fal)

Bildiğimiz üzere geleceği bilmek yalnızca Allah’a mahsustur.
[Gayb’ı (bilinmeyeni,geleceği..) yalnızca Allah bilir.]

Sözde geleceğinizi gördüğünü söyleyen ve bizleri saptırıp gelir elde etmeye çalışan kişiler vardır. Birtakım yaptıklarını bir şeylere dayatmaktadırlar amaç insanları saptırabilmektir. Günümüzde bir çok insan bu fal denilen haram’a merak sarmış ve alışkanlık edindi.

Kur’an-ı Kerim’de yıldız kelimesi geçmektedir derler ama kafir de sapkın da denmiştir.

Zeki insan araştırıp bulacağını düşündü “internetten arayıp bulmak” dahice bir fikir miydi?

Evet öyle yapıp, bulduğu sonucu Kur’an-ı Kerim’den karşılaştırmaksızın beğenenler oldu sanki. İslam’ın kaynağı internet değildir, internet hatırlatıcı ve yanıltıcı olabilir. Batıl barındıran bir kaynaktır. O yüzden sadece onu öneren / hatırlatan olarak görmeliyiz ve kendimizi ateşe sunmamalıyız.

Çünkü özenle hazırlanmış birçok yalan ve gerçeklini ispatlayamayacakları birçok sözün yanı sıra sözde dinde varmış (kendilerininde dolayısıyla geleceği söyleyeme hakkı varmış gibi) gibi gösterilmiş ve hatta bazı yerlerde, Kur’an-ı Kerim Ayetlerinden işlerine geleni alarak sanki sözlerini doğruluyormuş gibi gösterilmeye çalışılmıştır aslında o Ayetleri sırası ile okuyup anladığınızda kesinlikle öyle bir anlam çıkmamaktadır.

Böyle şeylere inanarak ancak kendinizi ateşe atmaktasınız. Tüm “haber” veriyorum diyen yerlerde batılcılık olabilmektedir.

Haber , Vahiy demektir dolayısıyla siz kimden gelen sözlere inandığınıza dikkat ediniz. Tek Vahiy Kitabımız Allah’ın Ayetlerinin bulunduğu Kur’an-ı Kerim’dir. Okumak,anlamak gerekir.

Neden mi Kur’an-ı Kerim okuyup, haberdar olmalıyız?

YÂSÎN SURESİ
70- Bu Kur’an-ı Kerim Diri olanları uyarsın ve kafirler cezayı hak etsin diye (indirilmiştir.)
70-(Aklen ve fikren) diri olanları uyarması ve kâfirler hakkındaki o sözün (azabın) gerçekleşmesi için Kur’an’ı indirdik.

Anlamak ve uygulamak önemlidir.


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Comments (3)
Leave a reply

Name (required)

Website