Oyalanmak…

İçimizde bir sıkıntı olur ya hani bir uğraş ararız. İşte bu eğlence hastalığıdır işte sürekli elimizin altındaki bir takım zaman yutan oyuncaklar ile cebelleşiriz. Evet öyle uğraşırız ki bazen sanki o bizim işimiz ve gerçekten bunu yapmazsak gün geçmez ölene dek sıkılırız gibi gün sonunda yoruluruz, içimizde bir ağırlık olur bazense bir pişmanlık ama devam ederiz batmışız bir kere napalım başka ne yapacağız ki bütün kocaman bir gün?

Kurtulabilirsiniz. Dizikoliklikten, oyunkoliklikten de kurtulabilirsiniz. Bu günümüzün hastalığıdır ve ciddi sinir bozukluğuna sebep oluyor internet kesildiğinde, televizyon arızalandığında hayat duruyor çoğumuza. Bunun sebebi bence şu öyle bir çevre oluşturuluyor ki hep sanal, elektirikler bir kesildiği an her şey bitiyor.

Çoğu insan elektirik faturalarındaki haksızlıktan, bankalarda otomatik ödemelerden alınan tutarlardan ya habersiz ya da şikayetçi ama yaptırım olarak ne yapıyor elbette hiç birşey. Televizyondan ve intenetten ve hatta yakıttan (eğlenceden) tasarruf olacak şey değil bir daha dünyaya gelmeyeceğimize inanıyoruz, ahirete de inanıyoruz peki ne yapıyoruz ahiret için? Biz daha dünyaya gelmeyeceğiz, Allah’a da inanıyoruz o zaman inanmayanlar ne yapıyorsa biz de taklit mi edelim?

Hayat ta böyle değil mi? Biz öleceğiz ki bir bakmışız ki bütün yaptıklarımız kaybolup gitmiş. O zaman ne tatil yapıp stres atabileceğiz, ne şampiyonluk, ne oyunda birincilik ne de mutlu sonlu diziler bizi kurtaramayacaktır.

İçinizi karartan bir yazı olsun istemiyorum ancak bende ciddi bir oyun bağımlısıydım ve gerçekten hayatın geçici olduğunu ahirete inandığımı ve inandığım içinde bir şeyler yapmam gerektiğini çok geç olmadan farkettim sanırım Allah ömür verirse bundan sonra daha güzel amelleri kalıcı bir hayat yaşacağım. Elbette ki bunu Kuran a borçluyum şuanda sanal medya oyunlar, filmler, diziler serbest bırakılmış milyarlarca dolar gelir göz ardı edilip gençler uyutuluyor öyle ki sanal kaçakçılık ihbar hattı bile kapatılmış olurda birileri şikayet eden durdur diye.

Sanal alemlerde siyaset yapmaktan öteye geçemiyor çoğu kişi siyaset yapmanın Allah katında değeri olmaz bence önemli olan Allah’a çağırmaktır Kurana çağırmaktır işte o zaman kimin sahte kimin gerçekten yana olduğunu daha iyi görebiliriz. Bir yiyiciden değil isek diğer yiyiciden oluruz.

 

Doğrusu dünya hayatı ancak oyun ve eğlencedir. Eğer iman eder sakınırsanız Allah size mükafatlarını verir ve sizden mallarınızın tümünü sarf etmenizi istemez.
(Sure47, Ayet36)

 

Lütfen kimlere bağışta bulunduğunuza da dikkat edin ki çevrenizde gerçek muhtaç insanlar muhtaçlığını sürdürüyor olmasınlar..


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Leave a reply

Name (required)

Website