Allah’ı (c.c) seviyor musun?!

İş yerindeki yöneticinin her söylediğini neden yapıyorsun?
Çünkü = Saygı/Korku/Kaygı hissediyorsun ve yapmak zo-run-da-sın!
Anne/babanın söylediklerini neden yapıyorsun?
Çünkü = Saygı/Sevgi/Kaygı hissediyorsun ve yapmak zo-run-da-sın!
Peki ya Allah’ın söylediklerini neden yap mıyorsun?
Çünkü = Allah’ı gerçekte zerre kadar sevmiyor, saymıyorsun!..
İtiraf etmenin tam da vakti!..
Dil ile seviyorum/sayıyorum demek bir hiçtir! Sevenin sevdiğinden böylesine gafil, böylesine uzak olması mümkün mü? Bu tezatın tek nedeni, kalbin gerçekte Allah’ı zerre kadar sevmemesi, korkmamasıdır! Durum böyle iken de “müslümanım” demek yalnızca boş bir iddiadır!..
Haydi gidelim ve patronumuza “yapmıyorum ben bu işi, zor geliyor, canım istemiyor, içimden gelmiyor, bu zamanda bu iş yapılır mı?” diyelim? Diyebilir misin? Allah’a diyoruz ama?! “Sen istediğin kadar emret, ben yapmayacağım!” diyoruz her gün! İçimden gelmiyor, farklı düşünüyorum, zaman değişti, zor geliyor, işim, çevrem, keyfim vs vs!
O vakit senin ilâhın Allah mı oluyor yoksa patronun mu?!
Cevap net…
İtiraf et, anla ki gerçek imâna adım atabilesin!.. Aç gözlerini ve düşün ki kurtulanlardan olabilesin!.. Üç kuruşluk dünya menfaatleri için sözünden çıkamadığın, önünde eğilip büküldüğün insanların yerine, Allah’ı ilâh edin ki merhamet görebilesin!..
Sonsuz azaptan kurtulmak, gerçek dünyaya adım atmak istiyorsan, farkında olmadan ilâh edindiklerinin değil, Allah’ın söylediklerini yapmak ZO-RUN-DA-SIN!..
“Onlar, dinlerini bir eğlence ve oyun konusu edinmişlerdi ve dünya hayatı onları aldatmıştı. Onlar, bu günleriyle karşılaşmayı unuttukları ve bizim âyetlerimizi (emirlerimizi) ‘yok sayarak tanımadıkları’ gibi, biz de bugün onları unutacağız!” (A’RAF Suresi/51)

About the Author
Author

Celil Ozatamer

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website