Ey İman Edenler… Adaleti Kollayıp Gözetin!

Maide Suresi 8 : Ey iman edenler! Adalet ve dürüstlüğün tanıkları olarak Allah için kollayıp gözetleyenler olun! Bir topluluğun çirkinlik ve kötülüğü sizi adaletsiz davranmaya asla itmesin. Adaletli olun! Bu, takvaya/korunup sakınmaya daha uygundur. Allah’tan sakının. Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır.

 

Her ibadetimizde Allah’ın tek olduğuna, ondan başka İlah olmadığına Şahadet ederiz. Bunu hergün defalarca, aklımıza her geldiğinde yaparız. O’ndan başka ilah yoktur.

Ali İmran Suresi 18 : Allah, kendisinden başka tanrı olmadığına tanıktır. Meleklerle ilim sahipleri de adalet ölçüsüne sarılarak tanıklık etmişlerdir ki, o Azîz ve Hakîm olandan başka hiçbir ilah yoktur.

 

Melekler ve İlim Adamları ADALET ÖLÇÜSÜNE SARILARAK Allah’ın Tek olduğuna, ondan başka İlah olmadığına tanıklık ediyorlar… ADALET ÖLÇÜSÜNE SARILARAK

Maide Suresi 8. Ayetin ilk cümlesini tekrar yazıyorum… Ey iman edenler! Adalet ve dürüstlüğün tanıkları olarak Allah için kollayıp gözetleyenler olun!”

Allah, şahadet eden bizleri, ADALET ve DÜRÜSTLÜĞÜN tanıkları olarak belirliyor… Ve ekliyor… “Allah için kollayıp gözetleyenler olun!”

Aman Yarabbim!

Allah’ın biz iman edenlere yüklediği sorumluluğun farkındamıyız? “Allah için kollayıp gözetleyenler olun!”

Bizler gerçekten bu yükümlülüğü yerine getiriyormuyuz?

Bizleri Adaletin ve Dürüstlüğün tanıkları olarak söyleyen Allah adına ADALETİ KOLLAYIP GÖZETİYOR MUYUZ?

Herşey o kadar açık ki! İnanın yazacak fazla birşey bulamıyorum…

Maide Suresi  8: “Ey iman edenler! Adalet ve dürüstlüğün tanıkları olarak Allah için kollayıp gözetleyenler olun! ……………”

Şapkamızı önümüze koyalım ve tekrar tekrar düşünelim!

Rab’bim bizleri affetsin.

Selam ve Dua ile,

Fikret ARMAN


About the Author
Author

Fikret Arman

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website