Bilinçli Farkındalık…

Kuran kendi bütünselliği içinde anlaşılmaya başlandığında Bilinçli farkındalık sahibi olmaya başlıyoruz. Kur’an bizi bilinçli farkındalık sahibi olmaya davet ediyor. “Oku ” diyerek. Kendini, etrafı… Allah yardımcımız olsun… Gerçek İslam’ı öğrenmeye başlarken anladığım ilk şeydi ” Kavramlarla” oynandığında sistem değişiyordu… Bende suphanallah diyordum… Vahdet-i vucut bakış açısı ile kur’an okuyanlar kelime – kavramları farklı değerlendiriyorlar ve insan farklı bir bakış açısına sahip olmaya başlayınca… Kula kulluk kaçınılmaz oluyor…

Alak/1-2-3-4-5
Yaratan Rabbinin adıyla oku.
O, insanı bir alak’tan yarattı.
Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir;
Ki O, kalemle (yazmayı) öğretendir.
İnsana bilmediğini öğretti.

Ankebut/61
Onlara “Gökleri ve yeri kim yarattı, Güneş’i ve Ay’ı kim boyun eğdirdi?” diye sorarsan, mutlaka şöyle diyecekler: “Allah!” Peki nasıl döndürülüyorlar?

Zümer/38
Onlara, “Gökleri ve yeri kim yarattı?” diye sorsan, yemin olsun “Allah!” diyecekler. De onlara: “Peki Allah dışındaki yakardıklarınız hakkında ne diyorsunuz? Allah bana bir zarar vermek istese, O’nun vereceği zararı uzaklaştırabilirler mi? Yahut bana bir rahmet dilese, O’nun rahmetini tutabilirler mi?” De ki: “Bana Allah yeter! Tevekkül edenler O’na dayanıp güvenirler.”

Fussilet/52-53-54
De ki: ‘Gördünüz mü haber verin; eğer o (Kur’an) Allah katından ise, sonra siz onu inkâr etmişseniz (bu durumda) uzak bir ayrılık içinde olandan daha sapık kimdir?’
Biz ayetlerimizi hem afakta, hem kendi nefislerinde onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz onun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun. Her şeyin üzerinde Rabbinin şahid olması yetmez mi?
Dikkatli olun; gerçekten onlar, Rablerine kavuşmaktan yana derin bir kuşku içindedirler. Dikkatli olun; gerçekten O, her şeyi sarıp-kuşatandır.

 

 


About the Author
Author

MuruvvetCaliskan

Leave a reply

Name (required)

Website