Bitkiler Ne İçer?

Biyoloji dersinden hatırladığım birşey var, eğer mineralsiz safsuyu çok içersek patlayarak ölürüz. Yağmur, su kaynaklarını oluşturmadan önce toprağı arasından süzülerek toprağın içindeki mineralleri kendi içine alır, böylece saf su olan yağmur içme suyuna dönüşür. Böylece kaynak suyunu içtiğimizde mineralleri olduğundan bizi patlatmaz, hatta çeşitli faydalar sağlar, kemiklerimize, dişlerimize, vs. Aynı bizim gibi bitkiler de saf suyu değil mineralli suyu kullanmak zorundadır. Örneğin klorofil yani bitkiye yeşil rengi veren, besin, meyve, ürün üretmesini sağlayan en hayati madde magnezyum minerali sayesinde oluşabilir. Çiçeklerdeki sayısız renk ise farklı minerallerden gelir. Ayrıca bitkilerde sonbaharda yaprakların sararıp sert bir hal alması bitkilerin artık mineralleri dışarı atmak için yaptığı boşaltımdır, yani elimize aldığımız o sararmış yaprağın rengi ve sertliği minerallerden gelmektedir.

Geçen gün Kuran`da şöyle bir ayetle karşılaştım,

 

Zümer suresi 21. Ayet: “Görmüyor musun; gerçekten Allah, gökyüzünden su indirdi de onu yerin içindeki kaynaklara yürütüp-geçirdi. Sonra onunla çeşitli renklerde ekinler çıkarıyor. Sonra kurumaya başlar, böylece onu sararmış görürsün. Sonra da onu kurumuş kırıntılar kılıyor. Şüphesiz bunda, temiz akıl sahipleri için gerçekten öğüt alınacak bir ders vardır”.

 

Gerçekten günümüz bilimiyle elde ettiğimiz bu önemli bilgiler bize bir ayetle özetlenmiş. Demek ki eğer temiz akıl sahipleri sıfatına geçebilirsek daha birçok mucizeyle karşılaşabiliriz.


About the Author
Author

tugutlu

Leave a reply

Name (required)

Website