İNSAN OLMANIN MANASIYLA RANDEVU

İNSAN OLMANIN MANASIYLA RANDEVU

Bakara 245: “Kim Allah’a güzel bir şekilde borç verirse, Allah da böyle birinin verdiğini birçok kez katlayarak artıracaktır.”

Dünya için sonu gelmez kariyerler peşindesin, peki Allah’ın katında var mı kariyerin? Diktiğin koca apartmanı mezarına sokabilecek misin?”

Yardım ekibimizle sadaka dağıtım günümüzde karşılaştığımız o küçük savaşçıyı, Batuhan’ı hiç unutmayacağım. “Misafir kıyafetimi giyiyorum sizin için.” dedi, ayrıca ordan ayrılırken bizim için hazırladığı teşekkür hediyesini gösterdi..Gülüşüne, saçlarına, konuşmasına, güzel kalbine ve çocuk neşesine hayran kaldım ve ona baktıkça çocukluğumu hatırladım, şimdiye kadar beni en çok etkileyen şey bu çocuktu, ayrıca kendi çocukluğumun fiziki görüntüsüne tıpatıp benzediğini de söylemeden geçemeyeceğim, Batuhan’a baktıkça kendimi gördüm mazi aynamda.

Peki o gün ne yaptı bu güzel ekip? İşte o gün dik yokuşlara tırmanmak zorunda kalan birçok ailenin hikayesini dinledik ve onlarla Yüce Allah’ın merhametini ve gücünü paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. İşte özlediğimiz ve dünyanın ihtiyacı olan yaşam biçimi buydu belki de; biraz eğlence, biraz çalışma, biraz güzel iş, biraz vicdan, biraz yardım, biraz dua ve bunların toplam huzuru; ortaya yaşanacak çok güzel bir dünya çıkıyor. İnsan olmanın gerektirdiği görevleri yapmanın iç rahatlığı ve işe yararlık duygusunun verdiği haz dopamini var ya; işte o asla azalmıyor. Bu işlere girip suya sabuna dokunmak; ruhun ve aklın yıkanıp tertemiz olmasının belki de tek ve en kolay yolu. Hele ki işin ucunda bir de Allah’ın memnuniyetini, selamını ve affını kazanma ihtimali var ise..işte o zaman bizlerin saniye kadar, kuru yaprak kadar, çölde kum tanesi kadar değersiz şu yaşamımız bir mana bulmuş olacak.

Her hafta bu işlerle uğraşmak öyle büyük bir haz veriyor ki, öyle bir stres atılıyor ki vücuttan; bu tatmini kazanmanın başka bir alternatifi olduğunu asla düşünmüyorum. Dünyadan sürekli istemek ve hiçbir şey vermemek; işte insanı çürüten ve insan vasıflarını kaybettiren en büyük kötü alışkanlık. Daha yolun başındayız; kim bilir ileride ne büyük manevi tatmin dorukları bekliyor bizi bu kutsal yolda.

Siz de bu kutsal savaşın yenilmez savaşçılarına ve iyilik yarışmacılarına katılarak bu eşsiz hisleri paylaşmak isterseniz, mahallenizdeki muhtarlığa uğrayıp ihtiyaç sahiplerini keşfedebilirsiniz.

Sevgiyle ve güzel amellerle kalın.
Ali Çandır


About the Author
Author

alicandir Bursalı Yazar Ali Çandır 1988 doğumlu Uludağ Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi mezunu

Leave a reply

Name (required)

Website