Kuran’daki Dişi Örümcek Örneği

Kuran’daki Dişi Örümcek Örneği

Ankebut 41 ” Allah’tan başka (O’nun pesi sıra) dostlar edinenlerin örneği kendine bir ev edinen dişi örümceğin örneği gibidir. Evlerin en çürüğü / güvenilmezi ise şüphesiz dişi örümceğin evidir. Keşke bilselerdi ! “

# Ayette ” Ankebut” kelimesi ile “dişi örümceği ” kastedilmektedir. Ayetteki “ittehazet” (edinme) fiilinin dişiliğe göre yapılması da bunu gösterir. Yani bu takının kullanılması elbette bir mucizedir ki dişi ve erkek örümcek arasındaki farkı ortaya koyar. Örümcekler üzerine yapılan araştırmalar da ; erkek örümcekler evi (ağı) genç yaslarda yaparken , genellikle dişi örümcekler her donemde evi yapmaktadır.
# ” Evlerin en dayanıksızı /güvenilmezi ” ifadesi ; yapılan araştırmalarda gözlemlenen ; dişi örümcek,erkek örümcekle çiftleştikten sonra kendi erkeğini yemektedir. Yani dişi örümceğin evi bırakın başka canlılara kendi erkeğine bile güvenilmez bir yerdir. Örümcek , evini ;yok etmek, zarar vermek,ağına takılanları yemek için inşa etmektedir. İste bu ifade evlerin en güvenilmezini ,dayanıksızını ve çürüğünü dişi örümceğin evini göstermektedir.

# “Dostlar” kelimesinin Arapça karşılığı “evliya”dır. Ayet apaçık bir şekilde ; Allah’i unutup da O’ndan başka , O’nun pesi sıra dostlar edinenlere karşı uyarıdır. Ve gösteriyor ki Allah’tan başkasına sığınanlar , yalvaranlar , yardim bekleyenler aynen örümceğin evine sığınanlar gibi mahvolmaya mahkumdur.

” The likeness of those who choose other patrons than God is as the likeness of the spider when she taketh unto herself a house, and lo! the frailest of all houses is the spider’s house, if they but knew. ” Quran [Chapter 29, Verse 41]

Animal scientists find that generally female spider is build a her cobweb and wait the male spiders for copulation. After the copulating among they , female spider eats the male spider. The Quran that is to say ; Who choose other creature than God, for the help , advantage , reward… Just as male spider that is go to the female spiders cobweb without thinking what happens to him . That’s the scientific miracle and awesome examle of Quran that is word of God.

Kuran Hiç Tükenmeyen Mucize kitabından yararlanılmıştır.


About the Author
Author

Kuraniyasamak

Leave a reply

Name (required)

Website