DEVEKUŞU YUMURTASI

Allah Kuranda herşeyi açıkladığı gibi dünyamızla ilgili çeşitli bilgiler veriyor. Dünyanın nasıl oluşturulduğundan, dünyanın dışarıdan gelen etkenlerden nasıl korunduğunu( yeryüzüne gelen cisimlerin atmosferde etkisiz hale getirilmesi)dünyanın şeklinin nasıl olduğunu….

Kuranda bunun gibi birçok ayrıntıyı görebiliriz ki burdan bir başka sonuç olarakta Kuran`ın bir insan sözü olmadığı gerçeği ortaya çıkar.
Kuran`ın Naziat Suresi 30`da dünyanın şekli ile ilgili “dahv” kelimesi geçiyor. Dahv kelimesinin köklerinden türetilen kelimeler “yuvarlaklık” ifade etmektedir. Bu anlamlardan biride devekuşu yumurtasıdır. Bu zamanda bizler için bunu söylemek ne kadar normalse, o devirde onu algılamak o kadar zordu. Allah anlatımında ve anlaşılmasında kolaylık olsun diye de Arap yarımadasında çok olan devekuşlarının yumurtasını örnek olarak göstermiş olabilir(Allah bilir). Kuranda bu tip öyle inceliklerle karşılaşıyoruz ki bu da onlardan biridir. Devekuşu yumurtasıda tıpkı dünyamız gibi geoit şeklindedir.

Yazar : birol

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website