UCUZ OLMAMALI

Hayatta herkes birçok şey için o kadar çok çaba sarfediyor ki özellikle bunların başında maddiyat yani bu dünyadaki nimetler gelmekte. Allah inananlara sonsuz bir ahıret hayatını vadetmekte ve bunun için de çok doğal olarak bir karşılık beklemekte. Dünya hayatındaki çabamızın ne kadar büyük ve karşılıklarının insana her zaman yetersiz geldiğini düşünürsek Allahın vadettiği insanın dünyadaki asıl tatminsizlik noktası olan sonsuz hayat ve mutluluk o kadar ucuz olmamalı…


Bunca emek verdiğimiz dünya sonlu ve o kadar çok çaba sarfediyoruz ki çoğunlukla dünyanın nankör olduğu gerçeğiyle yüzyüze kalıyoruz. Bıraktığımız veya ürettiğimiz herşey Allah rızası için olanlar hariç biz öldükten sonra anlamsızlaşıyor. Bu insana o kadar zor geliyor ki dikkat ederseniz dünya nimetleri bakımından belirli bir doygunluğa ulaşmış herkes dünyaya kalıcı birşeyler bırakmak için çaba sarfediyor. Bunun kökeninde elbette benliğimizin içine kazınmış olan sonsuzluk ihtiyacı yatmakta.

Herkesin düşünüp kendi muhasebesini doğru düzgün yapması lazım. Bu kısa hayatta mutlu olmak için ne kadar gayretliyiz ve inancımız olan sonsuz hayat için neler yapıyoruz.

Yazar : fatih

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website