GERÇEKTEN YALNIZ MISIN?


Gerçkten çok mu yalnızsın, ya da senin yalnızlığın neye göredir, ne kadar ifade edebilirsin, seni yalnızlığa iten düşünceler nelerdir, kimler yalnız bıraktı, niçin yalnız bırakıldın! ne zamandır yalnızsın… .?
Sen yalnız olduğuna nasıl inandın ve kendini nasıl bu kadar köşelerde hissedebildin; Yalnızlığını kimlerle ya da nelerle paylaşıyorsun?
Yalnızlık adı verilen bu durum anlamsız, gerçeklerden uzaklaştıran, gençliğin, insanlığın ve özellikle de biz gençlerin duygularını savuran, içi boş ve ümitsizliğe sevkeden bir boşluk değil midir? Sanatçıyım diye ortaya atılan, sanatçılıtan başka her türlü ahlaksızlığı yapmaktan çekinmeyen, her türlü çirkefliklerini gözler önüne sergileyen, Allah`ın emir ve yasaklarını tanımayan, tanımak ta istemeyen kısacası yaşadıkları gibi inanan şeytanın bile sakındığı ve ülkemizi bataklığa sürükleyen, gençlerimizin, gençliğimizin imanını boğmaya çalışan bu insanların yorumladıkları o iğrenç nağmelerde teşvik ettikleri yalnızlık! ve karşı cinse olan aşırı ilgi vs… toplumsal çöküntü değil midir?
Allah`ın biz kullarının hizmetine sunduğu o kadar nimetin karşılığında nankörlük değil midir biraz daha farklı düşünüldüğünde. Bu insanların tek bir amacı var; O da Allahtan uzaklaştırmak, gençlerimizi ve gençliğimiz yozlaştırmak, ülkemiz insanlarını ve tüm insanlığı umutvar olmaktan alıkoymak, boş üzüntülere boğmak…
Bizler ise bu tür duygulara kapılıp zamanımızı ve ömrümüzü zayi ediyoruz malesef. Hergün biraz daha kaybediyoruz değerlerimizi… En büyük nimetlerden biri olan zaman beklemiyor. Kalplerimiz aciz, gönüller yoksun…

GENÇLER!
Sizce de uyanmanın zamanı gelmedi mi, hayatı daha güzel yaşamanın, dinimiz İSLAM`I daha da iyi uygulamanın, onu korumanın, ona sahip çıkmanın zamanı gelmedi mi? İnanın yalnızlık diye birşey yoktur aslında.
Şöyle bir düşünün: Ana rahmine düştüğün ilk andan itibaren rahim zarı içerisinde seni kim koruyordu, doğduğunda senin için özel olarak anne sütünü kim yarattı, dünyaya gözünü açtığın anda anneni kim senin hizmetine sundu. O`na (annene)sahip çıkma, koruma, en güzel şekilde yetiştirme!… vs şefkat duygularını kim bahşetti. Sen yaşına girdiğin dönemlerde kimin izniyle konuşmaya başladın. İlk adımlarını kimin izniyle gerçekleştirdin. Ve sen kimin izniyle nefes alıp veriyorsun.. .? Vücudunu baştan aşağı bir incele. Sen tek gözle de yaşayabilirdin, tek kulakla da yaşayabilirdin, tek kol ya da tek bacakla da yaşayabilirdin…
Ama Rabbimizin ilmi sınırsız, rahmeti-bereketi ve kudreti sonsuz. O kullarını çok seviyor. O yarattığı tüm canlıları çok seviyor.
Biz kullarına diğer varlıklardan daha çok değer veren Rabbimiz; dünyadaki ve yeryüzündeki herşeyi yıldızları, güneşi, ay`ı, etinden sütünden derisinden yararlandığımız hayvanları, önce Allah`ın emri ve ona olan zikri ile üzerinde binbir türlü bitki bitiren toprağı bizim için yaratmış ve biz kullarının hizmetine sunmuştur. Bizler O`na olan kulluk görevlerimizi eksik yaptığımız halde. İşte onun rahmeti-bereketi-kudreti sonsuz, O kullarını çok seviyor ve kur`anda şöyle buyuruyor:
Şüphesiz göklerin ve yerin yaratışında, gece ile gündüzün birbiri ardından gelişinde, akıl sahipleri için ayetler(ibretli deliller)vardır
(Al-i imran/190)

Onlar(akıl sahipleri)ayakta, otururken, yanları üstünde(yatar iken), Allahı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı hakkında düşünürler: “Ey rabbimiz sen bunları boşuna yaratmadın, sen münezzehsin bizi ateşin azabından koru”derler.
(Al-i imran/191)

Ey rabbimiz sen şüphesiz kimi ateşe sokarsan onu rezil etmiş olursun. Zalimlerin hiç bir yardımcıları yoktur
(Al-i imran/192)

O`Kİ; birbiriyle ahenktar yeri göğü yaratmıştır. Rahman olan Allah`ın yaratılışında hiç bir uyumsuzluk göremezsin. Gözünü çevirde bir bak bir bozukluk görebiliyor musun? Sonra gözünü tekrar tekrar çevir bak, göz aciz ve bitkin halde sana dönecektir.

(mülk, 3-4)

ALLAH`IM KALPLERİMİZE DİRİLİK, GÖNLÜMÜZE, YÜREĞİMİZE, DÜŞÜNCELERİMİZE, AKLIMIZA VE MANTIĞIMIZA ŞİFA VER…
AKLIMIZI VE MANTIĞIMIZI SANA YÖNELT, BOŞ DÜŞÜNCELERDEN MUHAFAZA EYLE. BİZLERİ SENDEN AYIRMA..
BİZLERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE AŞKLA, ŞEVKLE SABIRLA DİNİMİZİ YAYAN KULLARINDAN EYLE. KÖTÜLERDEN VE KÖTÜLERDEN MUHAFAZA EYLE. ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU BU MANEVİ HASTALIKTAN BİR AN ÖNCE KURTAR YA RABBİ !

AMİN AMİN AMİN

sümeyye

Yazar : sümeyye

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website