Kadın ve Erkeğin Hiçbir Farkı Yoktur

Kadının erkekden hiçbir farkı yoktur. Allah katında üstünlük takva bakımındandır. Yobaz anlayış yüzünden tıpkı arap cahiliye devrine benzer uygulamaların ve bakış açılarının etkisinde değerlendirilen kadınlar ikinci sınıf insan muamelesi görmüştür. Günümüzde bile bu tür örnekleri görmek mümkün. Örnegin “erkek adamın erkek oğlu olur” gibi tabirlerin kullanılması, ya da çocuğu kız doğduğu zaman üzülen; anne ve babalar, kız çocuklarının okutulmaması, zorla başlarının örtülmeye çalışılması, kız çocuğu olmasını istemeyenler gibi örnekleri çoğaltmak mümkün. Öyle kadınlar var ki milyarlarca erkekten üstün; siz fiziksel olarak kendinizi güçlü gördünüz de kadından üstün sandınız kendinizi. Yazık şeytan da Hz. Adem`e öyle bakmıştı, iç yüzünü bilmediginden, “ben ondan üstünüm” diye iddia etmişti.


Ey kadınlar, Allah kadının başının kapalı veya açık olduguna bakmaz. Ama kalbinize, davranışlarınıza özetle takvanıza bakar. Yobaz anlayışın hoşuna gitmese de, kabul etmek istemeseler de bu böyledir. Elbetteki giyim konusunda bir bayana yakışan edebe uygun giyinmesidir.

Araf Süresi (26) Ey Adem oğulları, size çirkin yerlerinizi örtecek ve süs olacak giysi indirdik; fakat TAKVA ELBİSESİ hepsinden hayırlıdır. İşte bu, Allah`ın ayetlerindendir. Gerek ki, düşünüp ibret alırlar.

Bugün Türkiye`de kadınlar bir nevi özgür ve rahat yaşıyorlarsa bunu önce Allah`a sonra da tarihsel olarak ülkemizde geliştirilmiş haklara ve özgürlüklere borçludurlar. Bu özgürlükler bize Allah`tan bir lutüf ve hediyedir.

Kendinin islamla yönetildigini zanneden bazı yobaz ülkelere bakılırsa insanların, bilhassa da kadınların, nasıl din adına baskı ve zulümlere mağruz kaldıgını açıkça görebiliriz. İnsana özgür irade verilmesi ve dinin “Dinde zorlama yoktur. Doğruluk sapıklıktan kesin olarak ayrılmıştır. ” (bakara/256) hükmüne bağlanması insanların her konuda, dini konular da dahil, özgür olması gerektiğininin en büyük kanıtı ve hükmüdür. Din adına insanlar üzerinde baskı kurmanın Kuran`da hiçbir dayanağı yoktur. Peygamber efendimize bile (Bakara/272) “Onların yola gelmesi senin üzerine vazife değildir. Ancak Allah, dilediğini yola getirir.” diye hükmedilmişken bazı insanlar kendilerini peygamberden de üstün tutmaya çalışıyor, Allah`ın emrini sözlerini hiçe sayıyorlar! Ya da kendilerini Allah`la ortak sanıyorlar. Ne yaptıklarını kendileri biliyorlar mı acaba?

Özetle Allah ne erkegin ne kadının kimsenin şekline şemaline bakmaz ama takvasına bakar. Takva nedir diye soranlar da olabilir. Takva Allah`tan sakınmak, Allah`tan geregi gibi korkmak ve bütün davranışlarını en güzel ahlaka, en güzel işlere, en iyiye ve hayırlara yöneltmektir. Nefsin arzularını dizginleyen, edepçe ve huyca en güzel, en iyi ve en güzel şekilde davranmaktır. Takva sahibi olmak bambaşka birşey. Nur üstüne nur. Her zaman herşeyin en dogrusunu Allah bilir. Saygı ve selamlarımla.

Yazar : BirKul

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website