Kumarhaneye Gitmeden, Hatta Farkında Bile Olmadan Oynanan Kumarlar

Kumar oynamak isteyen biri, önce kumarhaneye gider, belirlediği bir parayla oyununu oynar, sonunda ya kazanır, ya kaybeder. Allah, yarattığı insanların herhangi bir şekilde zarara uğraması taraftarı olmadığı için, Kuran ile bizi birçok konuda uyarır. Kumar hiç oynanmamış olsa, hiç kimse kaybetmemiş olacaktır. Ama oynandığı için bazı insanlar kaybeder ve kaybetmek kötüdür. Kumar masasında bereket yoktur. O masa, kötü bir masadır.

Daha büyük bir masaya üç-beş kişinin değil de, milyonların oturduğunu ve kendi rızalarıyla dilediklerince para vererek bir oyun oynadıklarını düşünelim. Oyunun sonunda kazanacak olan sadece bir veya birkaç kişi olurken; yığınlar, alın teri harcayarak kazandıkları paralarını bir çırpıda kaybetmiş olurlar. Yani anlaşıldığı üzere, şans oyunu denen şeyin kumardan hiçbir farkı bulunmamaktadır. Günümüzde şeytan bunu oldukça cazip hale getirmiştir. Her hafta 10 liralık loto oynayan birisi, her ay 40 lirayı sokağa atmaktadır. Oysa o parayla ihtiyaç içindeki bir aileye her ay 40 liralık erzak alınabilir ve o 40 liralar asla ve asla kaybolmaz, hatta Allah katında artar.

Allah`ın Kitabı`nı okuyanlar, namazı kılanlar, kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açık infak edenler, asla batmayacak bir ticaret umabilirler.

Fatır suresi 29. ayet

Allah zerre kadar zulüm yapmaz. Küçücük bir iyilik olsa onu kat kat artırır ve kendi katından da büyük bir ödül verir.

Nisa suresi 40. ayet

Kişinin her hafta şans oyunlarına ayırabilecek kadar parası varsa, her hafta zekat verebilecek parası da var demektir. İstenirse piyango bileti almak yerine, zekat verebilir. Ama işte gelin görün ki şeytanın tuzağı yamandır.

Kuran’a göre, bir insanın durduk yere herhangi bir şekilde zarara uğraması mantıksızdır ve nitekim buna gerek de yoktur.

Arabasına kapışma, bilmem nesine maç, var mısın iddiasına… gibi, aktiviteler de kumar kapsamındadır. Oyun oynamak isteyenler oyunlarını sadece güzel vakit geçirmek için oynayabilirler. Amaç oyundan zevk almaktır. Sonunda kaybeden canı isterse kazanana bir şeyler ısmarlarsa ısmarlar, hepsi budur.

İşte bütün bunlar şeytanın hayatımıza çaktırmadan giriş yapmasından ibarettir. Bir loto oynamak uğruna hesap günü geldiğinde ceza ile karşı karşıya kalmaya gerek yok bence. İyisi mi oynayan varsa vazgeçsin, isabet ve hayırlı olur.

Sana uyuşturucuyu/şarabı ve kumarı sorarlar. De ki: “Bu ikisinde büyük bir günah vardır; insanlar için çıkarlar da vardır. Ama onların kötülüğü yararlarından çok daha büyüktür. “…

Bakara suresi 219. ayet

Ey iman edenler! Uyuşturucu/şarap, kumar, tapılmak için dikilen taşlar, fal okları şeytan işi birer pisliktik; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan; uyuşturucu ve kumara sokularak aranıza düşmanlık ve şiddetli nefret yerleştirip sizi Allah`ı anmaktan, namazdan geri çevirmek ister. Artık son veriyorsunuz değil mi?

Maide suresi 90-91. ayet

Yazar : orhan

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website