Müslümanlara Uygulanan Zulme Karşı Birlik Olmak

Dünyanın dört bir köşesinde yıllardır Müslümanlara karşı baskı ve şiddet uygulanmakta, hiç bitmeyen çatışmalar ve zulüm sonucunda milyonlarca masum Müslüman hayatını kaybetmekte, binlercesi ise sakat kalmaktadır. Bu zulümler halen Filistin, Afganistan ve Doğu Türkistan gibi İslam ülkelerinde tüm şiddetiyle devam etmektedir.


İnsanların hayatını kaybettiği, çocukların yetim kaldığı, şiddetin doruğa tırmandığı bu bölgelerde Amerika ve Avrupa ülkeleri, yaşanan bu zulme karşı sessiz kalmakta veya gereken tedbirlerin alınması konusunda ağır davranmaktadırlar.

Bugün tüm dünyaya yön veren uluslararası güçlere baktığımızda, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Uzakdoğu Ülkeleri ve Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu Üyelerinden oluşan birlikler görürüz. Bu tablo içinde dünya nüfusunun yaklaşık beşte birini oluşturan Müslümanları temsil eden, onların inançlarını ve menfaatlerini koruyan ve uluslararası platformda Müslümanları savunan bir merkezin varlığının olmaması ise oldukça düşündürücü bir durumdur.
Geçtiğimiz günlerde Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize yardım etmek amacıyla yola çıkan gemilere düzenlenen saldırılardan sonra gördük ki, Müslümanların haklarını koruyacak, mağduriyetlerini ortadan kaldıracak bir birliğe acil olarak ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm İslam âleminin bir arada toplanmasıyla sağlanacak bu güç, yıllardır ezilen ve zulüm gören tüm Müslümanlar için bir kurtuluş ve müjde olacaktır.

Bugün Müslümanlar dünyanın şekillenmesinde, olayları yönlendiren bir konumda olmak yerine, diğer güçlerin aldıkları kararları uygulamaktadır. Bu tablo Müslümanlar için kabul edilebilir değildir. İsrail Devletinin Filistin halkına karşı uyguladığı yok etme politikasına karşı sessiz kalmak ve Batı dünyasının aldığı kararlara boyun eğmek de aynı şekilde kabul edilir bir durum değildir.
Sadece Filistin`de değil, dünyanın dört bir yanında zulüm yaşayan insanlara yardım etmek ve bu zulümlere son vermek, Müslümanlara yakışan bir tavır olacaktır. Bunun için yapılacak ilk iş tüm Müslümanları aynı çatı altında toplamaktır.

Yüce Rabbimiz Kuran’da ‘Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever. ’
(Saff Suresi, 4)

ayetiyle birlik olmanın önemini açıkça bildirmiştir. Bize düşen öğüt almak ve Allah’ın yolunda tüm inanan Müslümanlarla birlik olmaktır.

Dünyada yaşanan tüm savaşların ve zulümlerin sona ermesi ve dünyaya barışın ve huzurun hakim olması hepimizin en büyük dileği. Bu dileğe ulaşmak için ‘Allah`ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. ’
(Ali İmran Suresi, 103)

ayetine uyarak birlik olalım Allah’ın izniyle.

Altuğ Öztürk

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website