Her Dua ve Sunum Hayır mıdır?

Allah’a yönelmek için söylediğimiz sözlerin bilincinde olmalıyız.Allah korusun birisi bize küfür yazsa Allah’ın varlığını inkar ettiren bir yazı okutsa farkında olur muyuz? Allah her an her şeyi duyabilir, bizim diğer dua eden insanlardan bilgi, hitap edebilme olarak bir yetenek edinmiş olmamız ya da henüz sahip olmayışımız bizi arka plana itmeyecektir bunun bilincinde olmalıyız. Allah’ın her şeye gücü yeter bunu biliyor ve buna inanıyorsak biz dua ederken cümle kuramasak bile O bizim özümüzü bilecek ve bizi anlayacaktır dileriz ki.

 

Sen dua edemezsin bak O istek için şu dua okunursa şöyle olur gibi söylentilere aldanılmamalıdır. Kaldı ki kişilere günah çıkarma, iyileşme gibi bir çok dua öğretilmekte ve insanlar sadece bu dualar ile yaşamaya çalışmakta benim dualarım bana yeter anlayışı ile Kuran ayetlere yüz çevirdiğinde ise vebal edinmektedir. Her yere sabit dua çıkartarak İslam’ı farklı tanıtmaya çalışmak ve zorlaştırmaya çalışmak isteyen insanlar vardır dua yazarak para kazana insanlar vardır. Dualar kişilere öğüt vermez sadece Allah’a yönelmeyi sağlarlar, bize vahiy olarak dönmez ancak gerçekleşebilir. Bu yüzden hayatımızda nasıl olmamız gerektiğini Kurandan öğrenmeliyiz. Rivayetlerden gelmiş olan dualar ile dini yaşadık zan edersek bir gün çok pişman olabiliriz ve ettiğimiz tüm bağışlanma duaları bizi kurtarmayabilir çünkü bu söylenti duaları okumaktan dinin hükümlerini okuyup algılamayı düşünmeyerek kalbimiz katılaşabilir. Dini başkalarından yanlış şekilde öğrenmeye kendimizi itmiş oluruz Kuran okumadığımız ve okuduklarımızın anlamlarını öğrenmediğimiz için.

 

Kenzul arş adında bir dua içerisinde Hızırdan, ve zalimlerden oldum demekten bahsediyor ve bu dua Muhammed Peygamberimizden geldiği iddia ediliyor. Elbette Hızır Kuranda var şu ayette bilinmeyen kişi Hızır dır derler bu da kesin bir bilgi değildir sadece yorumdur bilinmeyen şeyin ardına düşmektir, Allah’ın bir sınaması olabilir. Peygamberimiz Hızırdan mı yardım istemiş yani? Hızır ‘ın ne olduğundan Kuranda bahsedilmiyor bu yüzden başka inanışlara kapı açacak bir tuzaktır buna inanmak alevi (mezhep) inancından gelmedir. Zaten kişi ne yazıldığının farkında bile değil okuyor sadece af oldum mu oldu derseniz sevinir çoğu kişi ama vebal işlemiş olursunuz Allah böyle bir af olduğunu duyurmamıştır Kuranda.

 

Her sunum hayır mıdır?

Her yardım hayır olmayabilir bunu Kurana göre düşünmek, yapan kişileri iyi değerlendirmek gereklidir bana göre araştırmalı ve çalışmalıyız ki Allah’ın huzuruna mahçup çıkmamış olabilelim.

Sonradan çıkarılanların tümü başka amaçlara hizmet edebilir hayıra yorsak bile. Şimdi gazete dahi kupon ile Kuran vermekte (çok güzel ilk düşünce olarak) dağıtan gazetenin baş sayfasında bazı yakınlaşmaların yasak(haram) olmadığı söyleniyor şimdi baş sayfasında bu yazan gazete nasıl Kuran dağıtıyor? Toplum ne hale geldi. Hiç mi okumamışlar haberleri yok haram olduğundan Kuranda apaçık haram bu eş cins ile ilişkileri de böylece iyice yasaklamış oluyor Kuran ancak hoca serbest görüş açısıdır demiş hocanın görüş açısına bir bakın sınırtanımaz. Bayraktar hoca adlı köşede hiç olmadık şeyler soruluyor bunlar bizim için ibret ancak dağıtacakları Kuranda endişe duyduğumdan ötürü bende biriktirip çevirileri kıyaslamak istiyorum hayırlısıyla sırf bu yüzden sabredeceğim belli mi olur belki bir açıklarını yakalarım.


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website