Kuran’a İnanmak…

Selamünaleyküm.

2001 yılında Kuran ile tanıştım. Arapça bilmiyorum, meallerden okuyorum. Kuran’ı ikinci okuyuşumdan sonra Ahiret yaşamını birinci, Dünya yaşamını ikinci sıraya yerleştirdim.

En güzel şekilde Ahiret hayatına hazırlanmalıydım, fakat nasıl, çeşitli görüşlerden hangisini takip etmeliydim. Hangi görüş beni Cehennem’den kurtarıp, Cennet’e ulaştırırdı.

Kuran’ı okuyup bazı görüşleri Kuran ile kıyasladığımda araştırabildiğim tüm görüşlerin Kuran ile uyuşmayan yanları olduğunu gördüm. Sonunda Kuran’ı takip ederek yaşamımı düzenlemeye, sonucunda da Ahiret yaşamımı kurtarmaya çabaladım, çabalıyorum.

Kuran’ı okuyorum, uygulayabildiklerimi yaşamaya çalışıyorum.

Edip Yüksel-

2:85 Tüm bunlardan sonra, sizler hala birbirinizi öldürüyor, aranızdan bir grubu yurtlarından çıkarıyor, kötülük ve düşmanlıkta onlara karşı birleşiyorsunuz. Onları yurtlarından çıkarmanız zaten size haramken, bu yetmiyormuş gibi size esir düştüklerinde bir de onlardan fidye istiyorsunuz. Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Böyle davrananların cezası dünya hayatında rezil olmak ve Diriliş Gününde de azabın en çetinine uğratılmaktan başka ne olabilir? ALLAH yaptıklarınızdan gafil değil.

2:121 Kendilerine verdiğimiz kitabı gereği gibi izleyenler buna inanır; inkar edenlerse kaybeder.


Yukarıda mealleri verilen ayetlerde görüleceği gibi Kuran’a inanmak, Kuran’a uygun yaşamakla olur. Kuran’a uygun yaşanmıyorsa Kuran’a inanılmış olmaz. Yaşantımızın Kuran’a uygun bölümleri ile Kuran’nın o kısımlarına inanmış oluruz, yaşantımızın Kuran’a aykırı bölümleri ile Kuran’ın o kısımlarını inkar etmiş oluruz.

Benim de eskiden kabul ettiğim inanmak sadece dil ile söylem, kalp ile tasdik değildir.

Kuranı nasıl yaşabiliriz? İçinde bulunduğumuz şartlar buna uygun değil. Şartları uygun hale getirmek için aynı görüşteki Müslüman’lar bir araya gelmeli ve çabalamalı.

Benimle aynı görüşte kimse var mı ?

Birlikte çabalamaya varmısınız?

Hilmi Yılmaz

09.04.2012


About the Author
Author

hilmi

Comments (12)
Leave a reply

Name (required)

Website