Allah’ı ve Ayetlerini Düşünmek

İnsanı hayran bırakan ve en usta sanatçıları kıskandıran muazzam bir evrende yaşıyoruz. Bakınca görmek isteyen için sayısız delil ve işaret var etrafımızda. En küçüğünden en büyüğüne kadar her şey yek bir ağızdan Allah diye haykırıyor. Amaçsız tek bir şey bile yok. Her şey yerli yerinde tam da olması gerektiği şekilde beğenimize sunulmuş. Denizlerin altındaki canlı türlerinden karada yaşayan sayısız türe kadar her şeyde bir estetik ve incelik gözlemliyoruz. Yüce Yaratıcımız, eşsiz sanatını sergilemiş.

Bir an durup bunca mükemmel şeyin neden var olduğunu sorguluyor insan kendi kendine. Sonra anlıyor ki yaratma kudreti kendisine mahsus olan yüce Sanatçı varlığı ile ilgili sayısız iz ve işaret koymuş evrene. Bir hardal tanesinden evrenin derinliklerine…

Derin bir tefekküre sürüklerken insanı, iman ve teslimiyeti pekiştirerek hayatı anlamlı kılıyor tüm bunlar. Ve eşsiz Kur’an’ın güzel ayetlerini getiriyor akla:

Onlar ayakta, otururken, yan yatarken hep Allah’ı hatırlarlar. Evren’in ve yerin yaratılışı konusunda derin derin düşünürler: “Rabbimiz! Sen bunları boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateş azabından koru.”
Ali İmran Suresi Ayet 191


About the Author
Author

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website