Peygamberlere Neden İnanılmadı da Helak Oldular

Sakin kafa ile düşününce insanın aklına geliyor. Dünyanın en doğru sözlüleri peygamberler değilmidir ? Birde yaptıkları işlere karşılık (bir ücret istemiyorum yani bu işten bir menfaatim yok ) derlerken neden o helak olan kavimlerde çok azı hariç kimse peygamberlere inanmadı ?

Çünki atalarından gelen her düşünceyi her davranış ve uygulamayı DOĞRU sanıyorlardı. Örneğin Putlara ibadet etmek.. Doğdular büyüdüler annesi babası dedesi ve kavmi hep PUT ların karşısına geçiyor onlara DUA ediyor ve o KUTSAL saydıkları şeylerin Allahla aralarında bir BAĞ olduğunu düşünüyor ve Allahın göklerde kıralllığı bulunduğu ve Allaha hiç bir zaman ulaşamıyacaklarına inandıkları için aralarına PUT ları koydular. Yetişen çocuklarda Putların karşısında dualar ettiler bir şeyler istediler ve bazen istedikleri oluyor bazende olmuyordu. (bu gün ülkemizde bir çoğunun YATIRLARA gidip dilek tutmaları gibi) Yani yüzlerce yıldır buna kimsenin itirazı olmamıştı kavimlerinde ve BİRİ çıkıp geliyor ben peygamberim diyor ve sizin EN KUTSAL SAYDIĞINIZ (put) şeylerin hiç bir işe yaramaz şeyler olduğunu iddia ediyordu. Hiç olurmu öyle şey? onlar sizin en kutsalınızdı ve bu adamda kimdi ? Bu kadar ATALARI yanılmış olamazdı ? En güzeli o peygamberi kavimden kovalamak, inkar etmek yada öldürmek olmalı idi ve bazı peygamberleri öldürdüler.

Onlar bir ÜMMET ti gelip geçti. Biz çok mu özeliz diye düşündünüz mü hiç ? Atalarınızın DOĞRU kabul ettiği ama kurana uymayan ve hesaba çekilirken kafalarınızı vuracağınız kaç YANLIŞınız var sorguluyor musunuz ?
ÇOĞUNLUĞA UYMAK demek DOĞRU olanı yapmak demek midir sizce ?
Çoğunluğun benimsediği düşüncyi kabul etmek doğru olan mıdır ?
Biri gelipte YENİ BİR FİKİR attığında önce reddedeceğinize acaba doğruları mı söylüyor diye düşünüyor musunuz ?


About the Author
Author

metafizik199

Leave a reply

Name (required)

Website