Şeytan Hakkında Bilinmeyenler…

ŞEYTAN = eşittir AKLA GETİRENdir. ve Her İnsanın beyninde görevlidir.Sadece DAVET eder (yani akla getirir) ve her şey olup bitince derki = Ben sadece teklif ettim (akla getirdim) sizin üzerinizde bir yaptırımım yoktu. DÜŞÜNCE lerinizin RENGİ ve KOKUSU yoktur. Aklınıza her gelen DÜŞÜNCE nin size ait olup olmadığını biliyormusunuz ? Her  gün  aklınıza  milyonlarca   düşünce  gelir kimini  düşünür kimini  boşverir  kiminide  uygulamazmıyız ? Cinayet işleyenlere sorun (o an aklıma mutfaktaki bıçak geldi ve aldığım gibi ikisinide öldürdüm der) Acaba akla getiren kimdi — ne idi hiç düşünüyor musunuz ?

İbrahim suresi 22 Meali = Ve herşey olup bittikten sonra, şeytan der ki: “Allah size, sözün en doğrusunu söyledi. Ben de size söz verdim, ama sizi hep yüzüstü bıraktım yine de, benim sizin üzerinizde hiçbir baskım, gücüm, kuvvetim yoktu. Sizi sadece çağırıyordum, siz de bu çağrıya icabet ediyordunuz.

Allaha ve ahirete inanan kul aklına her geleni yapmaz Allahtan korkar ve iyi yöne ve işin doğrusuna yönelerek kötü düşünceye Onay vermez. Çünki bu dünya sadece imtihangah dır ve her yaptığımız şeyden sorulacağımız ve dünyadaki amellerimizin sergileneceği o an gelecektir. Şayet çekiliyorsa hayat filmimiz ve Allah ile seyredeceksek ROLümü şimdiden yerin dibine girerdim o sahneleri seyrederken. Hayatınızı şimdiden sorgulayabiliyor musunuz ? TÖVBE şansı varken neden bu şansı kullanmıyor ve kötülüklerden her türlü kötü düşünceden ayrılmıyorsunuz. haydı zaman daralmadan harekete geçelim inşallah.


About the Author
Author

metafizik199

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website