Kur’ ana Sorunca…

Kur’ana sorunca…

 

Rabbin kitabında herkesin ilgi ve bilgi alanına uygun hakikatin bilgisi mevcut. Kur’an mucize bir beyandır.  Fıtratımıza dönüş ancak Rabbin rehberliğinde mümkün olur. Fıtrat kelimesini Kur’da araştırdığımızda bu gerçekle karşılaşırız.

 

O halde sen yüzünü, bir hanif olarak dine, Allah’ın insanları üzerinde yarattığı fıtrata çevir. Allah’ın yaratışında değiştirme olamaz. Doğru ve eskimez din işte budur. Fakat insanların çokları bilmiyorlar.
Rum Suresi-30

26-   Hani İbrahim babasına ve kendi kavmine demişti ki: ‘Şüphesiz ben, sizin   taptıklarınızdan uzağım.’
27-   ‘(Ancak) Beni yaratan(FITRAT) başka. İşte O beni hidayete yöneltip-iletecektir.’
28- Ve   bunu (bu tevhid inancını) belki (insanlar Allah’a) dönerler diye ardında   (kendi soyunda) kalıcı bir kelime olarak kıldı-bıraktı.
ZUHRUF SURESİ.

 

 

Rabbimiz, Kimseye kul olmayalım diye (Hud suresi) tafsilatlı bir şekilde Kur’anı açıklamış(Fussilet suresi)

Kur’ana sorunca çözemeyeceğimiz hiçbir konu yoktur. Rabbim “Herkese” eşit sunmuş hakikatinin bilgisini.

Kim neyi öğrenmek istiyorsa içindeki ve dışındaki ayetleri okuyarak ayetleri birleştirdiğinde öğrenmek istediği konu kendisin de mutlaka bir açıklık kazanıyor. Kendi tecrübemden bilebiliyorum bir gün Rabbe bir soru sordum sonra RABBİN KILAVUZ KİTABINA ODAKLANDIM SABIRLA VE TESLİMİYETLE. Yalnız Rabbimin kitabından öğrenebilirdim cevabımı. Kalbim yatışsın diye.  Çünkü bilmenin sonu yok Bilmenin bir ölçüsü de yok kim iddia edebilir ki tüm “bilgiyi”  kuşatabildiğini? Hepimize sunulan nasipler  farklı farklı nasibini aramaya çıkınca Rabbim mutlaka yardımcı oluyor.

Hz İsanın bu  sözünü bir yerde okumuştum Ne oluyor size şu kuşlar kadar da mı olamadınız. Kuşlarda Her gün nasiplerini aramak ve almak için uçuyorlar.

Rızık paylaştıkça çoğalır.

Rabbim rızıkların en güzelini paylamamızı nasip etsin Sözün en güzelinde buluşmak için…

 


About the Author
Author

MuruvvetCaliskan

Leave a reply

Name (required)

Website