İKİ GÜNLÜK DÜNYA HAYATI

Şu iki günlük dünya hayatında daha başarılı, daha zengin, daha iyi yaşayan insanları görüp de “ah” çekmeyen yoktur. Hemen hemen herkes elindekinin daha iyisi için çalışmakta ve çabalamakta çünkü çoğu insan için elindeki kazanımlar yeterli kalmamakta, hep daha iyisi ve daha fazlası için planlar yapılmaktadır. O kadar ki bu planlar kendi hayatımızla da sınırlı kalmamakta, çoluğumuza çocuğumuza da empoze edilmektedir. Yanılıyor muyum? Örneğin hangimiz çocuğumuzun okulunu seçerken, eğitimini planlarken ahiretini düşünüp hareket ediyor. Bir OKS ve SBS tutturmuşuz gidiyoruz… Hangi liseye girilirse oradan falanca üniversitesine girmek daha kolay olur gibi senaryolar hepimizin kafasından geçmekte. Buna bağlı olarak da hangi üniversiteden mezun olunursa, ne iş yapılır ve kaç lira kaznılır da son noktayı koyan konu oluyor genellikle. Yani tüm bir hayat planlamasının neticesinde elde edilecek olan dünyadaki daha fazla mal, mülk ve daha yüksek statü.  Oysa bizi ahirette kurtaracak olan ne elde edilen mallar ne de toplumdaki yerimizdir. Sadece bu dünya hayatında Allah için yaptıklarımız ile Allah önünde değerliyiz, bunun dışında hiç bir değerimiz yok.

Allah, müminlerin canlarını ve mallarını, karşılığında kendilerine cennet vermek üzere satın almıştır. Tevbe/111

 

Bilin ki, mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihan aracıdır. Allah’a gelince, büyük ödül O’nun katındadır. Enfal/28

Yazdıklarımdan bu dünyadan geçin, hiç bir şey yapmayın manasının çıkartılmasını istemem zira Allah müminlerin duasının “Bize bu dünyada da güzellik ver, ahirette de güzellik ver” şeklinde olması gerektiğini söylüyor. Ancak bu dünya için bu kadar hırsla çabalarken ahiret için “aman cennete girelim de kıyısından köşesinden de olur” mantığının aslında ne kadar yanlış olduğunu göstermek istiyorum. Bu dünyada az ile yetinmeyi doğru bulmayan bizler niye cennet ve ahiret söz konusu olunca bu kadar tatminkâr davranıyoruz. Çok büyük bir tezatlık ve çelişki değil mi bu? Asıl önemli olan bu kısa dünya hayatında önemli birer bay ve bayan olmak değil Allah’a layık kullar olabilmektir. Allah bu konuda hepimizn yardımcısı olsun.


About the Author
Author

Feryal

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website