Sabır

 

Sabredelim ki şeytanın tuzaklarını bozabilelim ve engellerini aşabilelim ALLAH’ın emridir. Peki sabır neden gelmez, bize bunu ne unutturur ama Kur’anda hiç bir insana ALLAH taşıyamacağı yükü vermez diyor? Düşünelim demek ki ALLAH kötülük insanın kendisindendir diyor ise yanlış yapan biziz yine de siz de düşünün.

Kovulmuş şeytanın şerrinden ALLAH’a sığınırım:

Kur’an-ı Kerim de Peygamberimize şöyle vahiy geliyor:

 

16. Nahl suresi 125. ayet: Rabbinin yoluna, hikmetle, güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel şekilde mücadele et. Şüphesiz senin Rabbin kendi yolundan sapanları en iyi bilendir. O, doğru yolda olanları da en iyi bilendir.

ALLAH bizleri sapanlardan eylemesin “O sapanları bilir!” işte bu yüzden kendimizi sürekli hesaba çekmeli ve kendisini unutanlardan olmamalıyız öncelikli emir budur herkes için, dinde zorlama yoktur denen ayeti de unutmayalım ve kafirlerden, zorbalardan, kendi kendini (ALLAH’ın dilemesi ile) yıpratanlardan olmayalım. Kur’an gerçek hak sistemdir O’na koşulsuz teslim olmalıyız çünkü Kur’ana teslim olmak elçilerin (Peygamberlerin) getirdiği ALLAH’ın sözüne teslim olmaktır, kul olmaktır.

Hakkı batıldan ayırın üşenmeyin ve şirkten uzak durun güzel söz söyleyin elbetteki tüm sözlerin en güzeli ve kaynağı Kuran`dır, ALLAH’ın indirdikleridir Kuran onları doğruluyor. Din’i güncelliyor eski haline getiriyor yani ilk haline tüm yanlışları bıraktırıyor.

 

16. Nahl 128: Şüphesiz Allah, kendisine karşı gelmekten sakınanlar ve iyilik yapanlarla beraberdir.

 

Bir kişi sorumluluklarını tam olarak bilmiyor olabilir ancak öğrenebilir ALLAH’ın izni ile kitabımızdan ancak kişi iyilik yapıyor kötülüklerden uzaklaşıyorsa ne mutlu onlara, ister Kürt olsun ister Türk olsun ister başka türlü yazamadıklarımdan olsun hepimizi ALLAH yarattı ve hepimizi kulluk edelim diye yarattı böbrlenip ayrılığa düşelim diye değil.

 


About the Author
Author

Gokhan_X1

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website