Erkeğin Elinin Kiri, Kadının Namusu!

Toplumumuzda ve dünya üzerindeki bir çok toplumda erkeğin, özellikle de bekar erkeğin, evlilik dışı cinsel ilişkiye girmesi, tasvip edilen ve hatta tavsiye edilen bir eylemdir. Ailede bir büyük ağabeylik yaparak henüz ergenliğe girmiş, sakalı yeni yeni terlemiş erkek çocuğun ilk deneyimini yaşaması için planlar yapar.  Ne de olsa “erkek” olarak tecrübeli olmalıdır.

Ama olayın haram helal kısmı her ne hikmetse pek de düşünülen bir konu değildir. Evlilik dışı cinsel ilişkiye Kuran’da  izin verilmediği,  bunun büyük bir günah olan “zina” olarak nitelendirildiği ve müminlere bu olaydan uzak durmaları söylendiği hiç de akıllara gelmez.

Zinaya yaklaşmayın, gerçekten o çirkin bir hayasızlık ve kötü bir yoldur.
(İsra Suresi-32 )

Genç çocukları bu dünyada daha iyi birer “erkek” olarak yetiştime düşüncesi ile bir çok kişi aslında o çocukların ahiretlerini tehlikeye atmakta, belki hiçbir zaman yapmayacakları bir şeyi çok büyük bir olay olarak lanse etmekte, büyük bir günah olan bu olayı normalleştirmekte ve onları kendi elleri ile ateşe yönlendirmektedir.

Olayın bir de evli erkekler için olan versiyonu var. Evli bir erkeğin nikâh dışı ilişki yaşamasına verilen tepkiler de Kuran mantığı ile hiç uyuşmamaktadır. Zira Kuran, hem kadının hem de erkeğin zinasına aynı mantıkla yaklaşmakta, günümüzde hakim olan erkek egemen mantığını bir kenara itip her ikisini de kınamaktadır.  Bir müslümanın zina eden biriyle, kadın olsun erkek olsun hiç fark etmez, evli kalması söz konusu değildir.

Zina eden erkek, zina eden ya da müşrik olan bir kadından başkasını nikahlayamaz, zina eden bir kadını da zina eden ya da müşrik olan bir erkekten başkası nikahlayamaz. Bu müminlere haram kılınmıştır.
(Nur suresi-3)

Yani, yine toplumumuzda hakim olan “yuvasını kurtarmak” için her şeye sabreden, kocasının zinasına bile ses çıkarmayan “erdemli” kadın modeli örnek Müslüman kadın modelinden çok uzaktır. Müslüman kadın veya Müslüman erkeğin zina konusuna tepkisi aynı olmalıdır yani nasıl zina yapan bir kadının kocası tarafından boşanması gerekli görülüyorsa zina yapan bir erkeğin de akıbeti aynı olmalıdır.

Allah içinde yaşadığımız toplumun “normallerini” bir kenara bırakıp Kuran’ın normal çizgileri ile yaşamayı nasip etsin.


About the Author
Author

Feryal

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website